Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sikhové rozmotali turbany a zachránili s nimi dvě dívky topící se v ledové vodě

Hrdinní sikhové zachránili z ledové vody dvě topící se dívky. Použili k tomu turbany.
Hrdinní sikhové zachránili z ledové vody dvě topící se dívky. Použili k tomu turbany.  (Autor: Reprofoto Global News)
Autor: shp - 
4. listopadu 2020
22:36

Dvě dívky se rozhodly, že se projdou na zamrzlém rybníku v kanadském městě Calgary. Jenže led se pod nimi prolomil a obě skončily v mrazivé vodě. Měly však štěstí v neštěstí. Všimli si jich poblíž žijící sikhové, kteří přispěchali na pomoc. Tu poskytli dívkám hodně originálním a nápaditým způsobem.

K nešťastnému incidentu se šťastným koncem došlo v pátek. Kolemjdoucí včetně několika sikhů a sousedky Kulbinder Bangarové přispěchali na pomoc. Právě její dcera byla jednou z dívek, které skončily v ledové vodě a volaly zoufale o pomoc.

Ty výkřiky zněly jako volání v agonii. Bylo to děsivé. Je to těžké vytěsnit z paměti,“ popsala zpravodajské relaci Global News událost, na kterou jen tak nezapomene, sama Bangarová. Naštěstí se do záchrany dívek vložili také sikhové.

Rozmotané turbany svázali k sobě

Ti k jejich vytažení použili prkna z nedaleké stavby, zahradní hadici, a dokonce něco neuvěřitelného. Rozmotali si turbany, svázali je k sobě a hodili je do vody, aby se "lana" mohly topící chytit. Dostat na břeh se je podařilo obě. Nic vážného se jim nestalo.

Stuart Brideaux, který pracuje pro pohotovostní zdravotní službu v Calgary, pochválil sikhy za to, že jejich rychlá reakce zachránila dívky. Kdyby zůstaly v ledové vodě příliš dlouho, mohly si z nehody odnést mnohem vážnější následky. Takhle nemusely ani do nemocnice.

Dívky skončily prochladlé, ale jinak v pořádku

Mělo to šťastný konec. Kromě toho, že jim byla zima a měly známky menšího podchlazení, si neponesou žádné následky ani problémy z tohoto incidentu,“ prohlásil Brideaux. Dívky si příště určitě dvakrát rozmyslí, než vstoupí znovu na led.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi