Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dobrodruzi vzali své děti na extrémní výlet: Dcerka (7) zdolala sama třítisícovku!

Autor: rc - 
7. srpna 2020
19:32

Oslavila teprve sedmé narozeniny a už je horolezkyní, která zdolala obří horu na hranicích Švýcarska a Itálie. Freya Houldingová se svým mladším bráškou Jacksonem (3) a se svými rodiči vyšplhala na horu Piz Badile, která dosahuje výšky 3 308 metrů! Zatímco se její bráška nesl na zádech, Freya odvážně po skalní stěně šplhala sama!

Jestliže by se hlasovalo o nejdobrodružnější a nejodvážnější rodinu světa, tak by jistě vyhrála rodina Houldingových. Otec rodiny Leo je profesionální horolezec a jeho vášeň po zdolávání vrcholků hor sdílí celá rodina! Se svou manželkou Jessicou vede své děti Freyu a Jacksona k tomu, aby už v tak raném věku se nebály strmých skal. Koncem července proto rodina vyrazila na hranice Švýcarka a Itálie, kde si vyhlídli horu, kterou se rozhodli společně zdolat jako rodina. Výstup rodině trval tři dny.

„Je to klasická trasa,“ okomentoval pro britský deník Daily Mail Leo rozhodnutí vyšplhat na horu Piz Badile s výškou 3 308 metrů. „Výjimečné bylo, že jsme to udělali s naší sedmiletou dcerou Freyou a naším tříletým synem Jacksonem,“ uvedl Leo s tím, že Freya už je natolik nadaná a odvážná horolezkyně, že dostala své vlastní vybavení a na horu vylezla sama!

„Moje dcera šplhala sama, celou cestu. Bylo to úžasné. Minulý týden oslavila pouhých sedm let,“ dme se pýchou. Malý Jackson se zatím nesl na zádech své mámy. „Moje žena Jessica nesla Jacksona na zádech, váží asi 15 kilo, nesl jsem veškeré vybavení na táboření a jídlo, což vážilo o trochu víc,“ řekl Leo s tím, že už s dětmi podnikli obdobné výlety, a jak děti rostou, dávají si větší cíle.

„Už jsme zvládli Triglavu ve Slovinsku, ale tohle byla jiná liga, co se týče obtížnosti. Když stoupáte na tyto vrcholky, procházíte různými terény – začnete na loukách, kde se pasou krávy, pak projdete borovicovými lesy, poté vás čeká sníh a skály. Pak, když jste nahoře na velké špičaté hoře, vidíte daleko dopředu,“ popsal Leo pocit při lezení na horu. Leo je ostřílený horolezec, který dokonce zdolal horu Spectre, která je tak izolovaná, že je pouze deset lidí, kteří ji viděli. Hora se nachází na Antarktidě. „Byla to opravdu zábava a opravdu děsivé. Jsem velice hrdá,“ popsala svou cestu vzhůru Freya.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

adeso ( 8. srpna 2020 10:04 )

pozor pro případné zájemce o pohřeb malých dětí...Tříleté dítě na zádech matky - sedmiletá holčička si to vyšlape sama. No a že se to občas nepovede to je prostě příroda.

Zobrazit celou diskusi