Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Babička (†83) se namazala pleťovým krémem s hořlavými látkami: Zapálila svíčku a uhořela!

Babička (†83) netušila, že pleťový krém obsahuje hořlavé látky: Zapálila svíčku a vzplála!
Babička (†83) netušila, že pleťový krém obsahuje hořlavé látky: Zapálila svíčku a vzplála!  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
12. srpna 2020
21:37

Tragicky zemřela Yvonne Webbová pocházející z Londýna. Třiaosmdesátiletá žena trpící demencí se natřela hořlavým pleťovým krémem. Po jeho aplikaci chtěla zapálit svíčku, která se nacházela poblíž jejího plynového sporáku! Stařenka vzplála a hořící vyběhla ven ze svého domu ve snaze přivolat na pomoc sousedy. Bylo však už pozdě.

Zvláčňující krémy na obličej používáme takřka denně. Málokoho by napadlo, že obyčejný pleťový krém by mohl být životu nebezpečný. Obličej si zvláčňujícím krémem natřela i Yvonne Webbová. Třiaosmdesátiletá žena bydlela v domě v severním Londýně.

Yvonne, která trpěla demencí, si natřela obličej, aniž by tušila, že její krém obsahuje hořlavé chemikálie, které se používají k léčbě suché a svědivé kůže při ekzémech a psoriázy. Po aplikování zvláčňujícího krému si chtěla zapálit svíčku. Právě to ji stálo život.

Svíčka se nacházela poblíž plynových kamen, jakmile ji zapálila, zachvátily ji plameny. Yvonne vyběhla ze svého domu ven a křičela o pomoc. Její zoufalé volání slyšeli sousedi, kteří vyšli ven a snažili se jí pomoci. Na místo dorazili záchranáři a převezli ženu do nemocnice. Ovšem bylo pozdě.

Yvonne zemřela. „Byl jsem doma se svým synem, když mě zavolali, abych přijel do jejího domu. Hned po příjezdu bylo jasné, že to bylo velice vážně, ona byla v záchrance. Do nemocnice jsem jel s ní. Jsem rád, že jsem s ní jel, protože to bylo naposledy, kdy jsem s ní mohl mluvit. Bohužel, moje máma trpěla demencí a zcela jistě nemohla porozumět rizikům zvláčňujícího krému. Ostatně já o nich nevím také,“ uvedl syn Yvonne Ben Webb.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi