Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mladík (21) se podpálil v bance: Při explozi se zranilo 27 lidí, včetně 6 dětí

Autor: lm - 
18. listopadu 2016
07:57

Nejméně 27 zraněných si vyžádal útok v bance v australském Melbourne. Mladý muž (21) se tu polil hořlavinou a zapálil se. Pachatel skončil ve vážném stavu v nemocnici. Mezi zraněnými jsou i děti.

Jedenadvacetiletý muž z melbournského předměstí v pátek přišel do jedné z místních poboček Commonwealth Bank a rozpoutal peklo. Mladík se u vchodu polil hořlavinou a zapálil se. Podle svědků se předtím pokoušel vybrat peníze z bankomatu, následně ho také zapálil. Jeden ze svědků sdělil, že v budově došlo k „mohutnému výbuchu“.

„Měl s sebou nějaký akcelerant, vešel do banky a zapálil tento akcelerant, čímž způsobil v bance požár. Potom od tohoto požáru zapálil sám sebe. V bance byla v tu dobu řada lidí a ti byli také zraněni,“ citoval server BBC policejní inspektorku Jackie Poidaovou. Akceleranty jsou látky, které mají urychlit a posílit hoření.

„Viděl jsem z banky utíkat muže, měl úplně spálené ruce a loupala se mu kůže. Slyšel jsem strašný řev. Křičel jak šílený. Bylo to strašné. Všichni kolem zmateně pobíhali,“ popsal svědek britskému deníku DailyMail.

Na místě se zranilo 27 lidí, mezi nimi i 6 dětí. „Děti vybíhaly ven, celé popálené, křičely jak pominuté, odlupovala se z nich kůže, všude byla krev,“ cituje deník dalšího svědka. V nemocnici skončil ve vážném stavu i sám pachatel. Co bylo motivem útoku, zatím není známo.

ohrazenice ( 18. listopadu 2016 09:59 )

V roce 1964 když byl spáchán atentát na prezidenta USA v Dallasu J. F. Kennedyho tak oficiální zpráva zněla osamocený pomatený atentátník. Dnes to není jiné.

Deneček ( 18. listopadu 2016 09:11 )

Kulturní obohacení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání