Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Játra plná červů: Muž chytl parazita ze špatně ugrilované ryby

Játra plná červů: Muž chytl parazita z nedodělané ryby.
Játra plná červů: Muž chytl parazita z nedodělané ryby.  (Autor: Hangzhou First People's Hospital )
Aktualizováno -
25. července 2020
08:16
Autor: DH - 
25. července 2020
05:30

Na internetu se objevily šokující snímky muže, kterého postihl krutý parazit poté, co snědl nedodělanou rybu. Jeho láska k mořským plodům se mu vymstila. V játrech měl tisíce červů.

Muž z Číny se považuje za milovníka mořských plodů. Bohužel, jednou se mu jeho láska krutě vymstila. Lékaři mu museli odebrat zhruba polovinu jater poté, co je postihl zákeřný parazit.

Pětapadesátiletý Číňan, který se podle některých informací jmenuje Xie, vyhledal pomoc odborníků v nemocnici ve městě Hangzhou a lékařům sdělil, že ho bolí břicho a má horečku. Následné vyšetření v jeho játrech odhalilo obří absces, který měl devatenáct centimetrů.

Lékaři se následně absces pokusili zmenšit pomocí léků, což se nepodařilo. Museli proto muži odebrat polovinu jater. Následně zjistili, že jeho játra zasáhl parazit známý jako čínská jaterní motolice, která v orgánu zanechala okolo tisíce larev.

Podle příbuzných se muž rád oddával jedení mořských plodů. Osudným se mu měl stát rodinný oběd v únoru, kdy si připravil svoji oblíbenou rybu, kterou ale úmyslně nedodělal, protože tak prý chutnala nejlépe. To se mu ale krutě vymstilo.

Zobrazit celou diskusi