Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak šel čas s narkomankou Katkou (43): Z pohledné dívky je bezzubá stařena

Autor: chal - 
22. července 2020
05:15

Drogy dokážou člověka nenávratně změnit. Výborně to ukazuje dokumentární film Katka od Heleny Třeštíkové, kterým šokovala publikum v roce 2008. Dokumentaristka ve svém díle zachytila pád na dno mladé dívky, která propadla drogám. Katce je dnes 43 let, leckdo by jí ale mohl hádat klidně o 30 let víc.

Od premiéry časosběrného dokumentu Katka od Heleny Třeštíkové uběhlo už více jak 11 let. Časosběrný snímek mapuje 13 roků života drogově závislé Katky, ze které se stala po uvedení filmu veřejně známá osoba.

Helena Třeštíková začala dokument natáčet v roce 1996, kdy 19letá Katka bydlela v terapeutické komunitě v Němčicích, kde se se svou závislostí snažila něco udělat. Mladá narkomanka byla tehdy závislá už čtyři roky. Matka Katku kvůli drogám vyhodila na ulici, ale ta si podle svých slov zpětně svou chybu uvědomovala. Katka také mluvila o tom, že by si chtěla najít přítele a založit rodinu.

Šlo ale jen o falešnou naději. Katka terapeutickou komunitu opustila a začala žít s přítelem v Praze. Drogy, krádeže a život na ulici se pro ni znovu staly každodenní realitou. Životní styl se také nutně začal promítat do její tváře. V roce 2007 pak Katka otěhotněla a fetovat nepřestala ani tehdy. Po porodu pak o dcerku Terezku přišla.

Se závislostí na drogách bojuje Katka dodnes a žije na ulici. Letos v zimě se dokonce objevily zvěsti o jejím úmrtí, ale ty se nezakládaly na pravdě, Pražané slavnou narkomanku často vídají, podle svědků z facebookové skupiny zaměřené právě na Katku, se pohybuje v oblasti Prahy 1.

mazd ( 23. července 2020 12:23 )

Ale vlasy má pořád pěkné, husté.

panchovilla ( 23. července 2020 10:34 )

Diskutující zde nejsou feťáci,pouze lidi kteří musí mít pravidelně u pusy něco,z čeho kape alko­hol.Nez­neuží­vají zdravotní systém na léčbu,pouze se přejídají sladkým a tučným jídlem nebo kouří,aby potom mohli brát důchod na těžkou cukrovku, cholesterol nebo třeba rakovinu plic.Stejně tak ani nekradou po ulicích,jen si sem tam něco odnesou z práce,tu nějaký mycí prostředek,tu nářadí nebo stavební materiál....Čestná to společnost

krupan10 ( 23. července 2020 06:56 )

sakra, jak tak koukám, je to dost náročný koníček

vosavopruz ( 22. července 2020 21:33 )

bůhví jestli nesnědla toho pejska co hledá Orlando Bloom

lunatic ( 22. července 2020 20:55 )

Zřejmě jsem tě nějak oslovil - můžeš mě tedy orálně uspokojit

Zobrazit celou diskusi