Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Silné turbulence házely s letadlem jak s hadrovou panenkou: Vyděšení pasažéři se báli o život

Autor: ran - 
13. července 2020
10:52

Zpanikaření cestující plakali, křičeli i přeříkávali verše z Koránu. Letadlo se dostalo do tak silných turbulencí, že lidé nedokázali zachovat chladnou hlavu. Báli se, že právě zažívají svoji poslední hodinku! 

Sobotní let společnosti IndiGo mířící ze Saúdské Arábie do indického Kašmíru probíhal celou cestu báječně. Sem tam se letadlo zhouplo, jak už to tak bývá, ale nic strašného. Teprve 10 minut před přistáním si pasažéři užili svoje!

Stroj se zřetelně třásl celé dvě minuty a chvění bylo přerušeno dvěma výraznými zhoupnutími. Divoké turbulence natočil jeden z cestujících. Na videu jsou slyšet vyděšené výkřiky a vzrušené ženské i mužské hlasy. Někdo se dává do pláče. Někteří z orouškovaných pasažérů se začínají hlasitě modlit, jiní se ze strachu pouštějí do recitování svatých veršů z Koránu. 

Očití svědci vylíčili, že lidé měli tendenci panikařit i přes pokusy posádky osazenstvo letadla uklidnit. „Dvakrát to s letadlem nebezpečně zaházelo, což u lidí vyvolalo paniku, zvlášť u starších, kteří sice také byli připoutáni, ale snášeli to o poznání hůř,“ popsal očitý svědek dramatickou situaci.

Když stroj nakonec bezpečně dosedl na letištní plochu, znovu se objevily slzy. Tentokrát to ale byly slzy úlevy a štěstí, že všechno dobře dopadlo.