Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejbohatší královská rodina světa: Saúdové se chlubí tryskáči, jachtami a paláci se zlatým nábytkem za 30 bilionů!

Autor: shp - 
11. května 2020
06:00

Do kapsy rozhodně nemají hluboko a žijí si v luxusu. Nejbohatší královskou rodinou světa je šlechta ze Saúdské Arábie. Jmění krále Salmána bin Abd al-Azíze totiž přesahuje v přepočtu 31 bilionů korun. To jsou peníze, o kterých se může běžným smrtelníkům jen zdát. Král i jeho princové si opravdu žijí jako v pohádce.

Britská královská rodina patří k jedněm z nejbohatších na světě. Její jmění se ale pohybuje v přepočtu „pouze kolem“ 2,1 bilionu korun. To je nic proti vznešené saúdskoarabské rodině. Její majetek je podle britského Mirroru zhruba patnáctkrát větší. Přesahuje dokonce 31 bilionů korun.

A vzhledem k bohatství královské rodiny ze Saúdské Arábie je pochopitelné, že si užívá zhýralého stylu života. Soukromé tryskáče, luxusní superjachty, vrtulníky, paláce, zámky a zlatý nábytek v sídlech jejích členů není nic překvapivého. A kdo nejvíce utrácí?

Korunní princ rozhazuje

Korunní princ Mohamed bin Salmán je proslulý tím, že rád rozhazuje. V jednom z jeho paláců visí obraz od Leonarda Da Vinciho v hodnotě téměř 11 miliard korun. Dědic trůnu si také pořídil superjachtu za 12 miliard, zámek ve Francii za 7,2 miliardy, dva domy v Londýně a celý areál ve Španělsku.

Samotný král Salmán bin Abd al-Azíz zastává zároveň funkci ministra obrany. Jenže má to být právě princ Mohamed bin Salmán, který je také zástupce ministra obrany, kdo nyní tahá za nitky v pozadí. Navíc se prosadil o zásadní změny v zákonech. Například povolil ženám řídit auta.

Jmění v hodnotě 77 miliard

Jeho osobní jmění se pohybuje neoficiálně kolem 77 miliard. Sám však jeho pravou hodnotu přiznat nechce. „Jsem bohatý člověk a ne chudý. Nejsem Gándhí nebo Mandela. Jsem členem vládnoucí rodiny, která existovala tisíce let před založením Saúdské Arábie,“ řekl CBS News.

Jmění jeho otce se má pohybovat kolem 417 miliard. Dalším velmi zámožným členem saúdskoarabské rodiny je princ Al-Valíd bin Talál. Jeho jmění prý dosahovalo 463 milionů. Jenže pak byl zatčen korunním princem a obviněn z korupce. Propuštěn byl z vězení po několika měsících.

Jachtu použili při natáčení bondovky

Své finanční záležitosti urovnal a přišel tak o miliardy. Stále však má superjachtu, která byla použita při natáčení bondovky Nikdy neříkej nikdy se Seanem Connerym. Vlastní také dva paláce a třetí je ve výstavbě. Zároveň je to filantrop, který se nebojí sáhnout do kapsy, aby pomohl ostatním.

lahny ( 11. května 2020 07:14 )

Jak řekla matka Tereza:"Není umění nasytit chudé, ale je uměnī nasytit bohaté."
A při jinē příležitosti: "Hlad je na světě ne proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale protože nedokážeme nasytit ty bohaté."
A ty bohatí pak roupama nevědí do čeho vrazit peníze.A pak to takhle vypadá.

Zobrazit celou diskusi