Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejluxusnější karanténa na světě: Podívejte se do útrob zámku korunního prince

Autor: DH - 
19. dubna 2020
06:30

Noční klub, obří akvárium, dvě tělocvičny, vinný sklep nebo kinosál. To vše je součástí francouzského zámečku, který patří saúdskoarabskému korunnímu princi Mohammedu bin Salmánovi. Honosné sídlo ho údajně stálo v přepočtu 8,4 miliardy korun!

Mohammed bin Salmán je považován za jednoho z nejmocnějších a nejbohatších mužů na této planetě a úměrně k tomu stojí a také vypadá jeho sídlo ve Francii. Zámeček postavený v 19. století byl developery přestavěn na takové sídlo luxusu a honosnosti, že si to obyčejný smrtelník nedokáže ani představit.

V domě je deset ložnic, knihovna či soukromý sál na squash. Kdo by měl chuť na víno, ve sklepě najde 3000 láhví toho nejlepšího vína na světě. Po degustaci si může odpočinout u filmu v ultramoderním kinosálu. Sídlo disponuje i obřím akváriem.

Zámeček se pyšní tím nejmodernějším vybavením. Většina jeho částí a vychytávek se dá ovládat pomocí aplikace v telefonu. Vnitřní prostory zdobí drahá umělecká díla.

Luxusní sídlo si v roce 2014 vybrali jako místo pro svatební obřad rapper Kanye West s profesionální celebritou Kim Kardashianovou, tedy páreček, který nic než ten největší luxus nechce.

Majitel domu, princ bin Salmán, je proslulým investorem, nakupuje umění a mimo jiné se účastnil i odkupu fotbalového klubu Newcastle United. Jmění společnosti, kterému jako korunní princ vládne, je odhadováno na přibližně 8 bilionů korun.  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nazor ( 20. dubna 2020 18:05 )

Na fotografii č. 8 je uvedeno že zámek dal postavit Ludvík XIV., známý jako Král slunce - to určitě haha Ludvík žil v 17. až 18 století a zámek byl postaven v 19.století ve stylu Ludvíka XIV vy bleskoví ignoranti, ani neumíte přeložit zahr. zprávy když už nemáte vlastní. A že nežil Ludvík XIV. v 19.století nikoho z hloupých pisálků Blesku ani netrkne. Zámek byl soukromý, a tak se prodal. A vlastně z něj nic nezbylo, developer ho postavil nově v letech 2008-11 a princ ho v roce 2015 koupil, nejde o žádnou historickou památku.

mandat ( 20. dubna 2020 14:38 )

Muslim snad nesmi pit alkohol, tak co to vino ? Nebo mimo Saudskou Arabii muze delat,co chce.
Zamek je historicka pamatka,tak by se mel podle toho take udrzovat a dodrzovat puvodni styl.
Arabove nemaji vkus, libi se jim kycovite veci.

beavis1 ( 19. dubna 2020 08:07 )

Pořádá tam vraždy? Špína arabská...

Zobrazit celou diskusi