Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maxík dostal nejdražší lék na světě! Krásný okamžik, píšou rodiče

Autor: shp - 
14. května 2020
20:06

Třikrát hurá! Malý Maxík, který trpí spinální svalovou atrofií (SMA), dostal potřebný lék k léčbě závažné nemoci, kterou trpí. Hezčí dárek k druhým narozeninám, které oslaví už příští měsíc, si malý rošťák ani jeho rodiče nemohli přát. Jen se podívejte na úsměv statečného klučiny! Stal se prvním českým dítětem, kterému byl nejdražší lék na světě podán přímo v České republice.

Chceme se s vámi podělit o krásný okamžik. Dnes v 15:30 Maxíček dostal Zolgensma. Vše zvládl naprosto skvěle, statečně a s úsměvem,“ napsali rodiče statečného chlapce z Ostravy na facebooku. A skutečně, i když se lék používaný pro genovou terapii podává nitrožilně, Maxík vše zvládl na jedničku!

Chtěli bychom poděkovat všem zaměstnancům nemocnice Motol, kteří se o Maxíčka starají, za úžasnou péči a přístup. Také pracovníkům lékárny za nádherný vzkaz. Všichni jsou na nás moc hodní. Cítíme, že jsme v těch nejlepších rukou. Teď hlavně ať vše proběhne bez komplikací,“ dodali.

Léčba za miliony

Všichni se nyní modlí, aby lék zabral. Léčba je náročná a také velmi drahá. Na pomoc Maxíkovi se složili dobrodinci z celého Česka a nejenom z něj. Peníze se ale podařilo vybrat. Šlo přitom o neuvěřitelných 63 milionů. Nakonec ale léčbu uhradila pojišťovna. Všichni věří, že díky ní teď Maxík bude mnohem silnější. Je to rozený bojovník!

Vůbec prvním českým dítětem, kterému byl lék Zolgensma podán, bylá malá Sofinka. Léčbu podstoupila před dvěma lety v americkém Bostonu.

Video  Chyceno v síti: Příběh Maxíka, kterému pomáhá celé Česko! Je potřeba vybrat 50 milionů!  - David Turek, Jan Jedlička
Video se připravuje ...