Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena porodila v 68 letech: Vždycky jsme chtěli děti, řekl manžel (77) o jejich dvojčátkách

Margaret porodila v 68 letech: Na svět přivedla dvojčátka!
Margaret porodila v 68 letech: Na svět přivedla dvojčátka!  (Autor: Facebook/Lagos University Teaching Hospital - LUTH)
Autor: rc - 
23. dubna 2020
23:12

Margaret Adenugaová s manželem Noahem (77) toužila po dítěti. Dlouhá léta se jí však nedařilo přijít do jiného stavu. Poštěstilo se až po třetím umělém oplodnění. Ve věku osmašedesáti let porodila dvojčátka – chlapce a holčičku.

Manželé Margaret Adenugaová a Noah Adenuga si řekli své ano už v roce 1974 a, jak řekl její manžel CNN, oba dva toužili po společném dítěti. Ovšem Margaret dlouhých šestačtyřicet let nemohla přijít do jiného stavu. Rozhodla se proto, že podstoupí umělé oplodnění.

Asistovaná reprodukce ale nepomohla hned. Na umělé oplodnění šla proto podruhé i potřetí a až tehdy se pokus vydařil. „Jsem snílek a byla jsem přesvědčena, že se zejména tento sen splní,“ řekla pro CNN.

V úterý byla převezena do nemocnice v nigerijském Lagosu, kde v sedmatřicátém týdnu těhotenství ve věku osmašedesáti let porodila dvojčátka. Děti přišly na svět císařským řezem. „Vzhledem k tomu, že to byla starší žena a prvorodička, to bylo vysoce rizikové těhotenství, a hlavně proto, že měla mít dvojčata, ale byli jsme schopni dovést její těhotenství do termínu,“ řekl CNN lékař Adejemu Okunowo. Manželé, kteří doufali v potomky dlouhá léta, se tak mohou radovat rovnou ze dvou přírůstků do rodiny.

Video se připravuje ...
Další videa