Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V babyboxu našli další miminko: Mareček měl na sobě jen „kus bílé látky“!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: yks - 
12. prosince 2019
13:51

Do českobudějovického babyboxu někdo odložil další miminko. Jde o chlapečka, zahaleného pouze do bílé látky. Informoval o tom zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

Do babyboxu nainstalovaného na budově tamní záchranné služby odložil někdo malého chlapečka! Jak uvedl duchovní otec českých babyboxů Ludvík Hess, došlo k tomu ve čtvrtek v 10:29 hodin a miminko dostalo jméno podle ředitele záchranky Marka Suchého. „Jmenuje (se) Marek po řediteli záchranky, který mně do své svatyně dovolil babybox instalovat,“ vysvětlil Hess.

Malý Mareček byl podle Hesse nahý, zabalený jen do kusu bílé látky. „Podle MUDr. Zuzany Hrubešové, která jej převážela na neonatologii do nemocnice, byl na první pohled zdravý,“ uvedl Hess. „Oblékli jej do zahřívací folie a na cestu uložili do ,vajíčka‘,“ popsal. 

Hess doplnil, že letos jde již o 18. dítě, které zachránila skříňka určená k záchraně nechtěných potomků. V Českých Budějovicích jde již o druhé dítě, které skončilo v babyboxu. První v pořadí byla v roce 2018  holčička Ivanka, informoval Hess. Také uvedl, že do babyboxů bylo od začátku jejich fungování uloženo již 198 dětí - 87 chlapců a 111 holčiček. 

 

Hanka Smrckova ( 29. prosince 2019 16:48 )

Jeste snad jsem schopna pochopit kdyz matka odlozi cerstve narozene detatko / i kdyz tedy i to je husty/ ale odlozit devitimesicniho chlapecka ktery uz je na mamu zvykly je pro me nad lidske chapani.Snad bude mit broucek jednou super nahradni mamu a stastny zivot...

nemocna ( 12. prosince 2019 17:08 )

Ano Pan Ludvik Hess je skvělý člověk, zaslouží ne jen úctu, ale pořádný metál za záchranů spoustu životů, měl supr nápad a zasloužil se aby se to podařilo zařídit na co nejvíce místech v republice, velký dík a malému štastný spokojený život s milujícími rodiči

miasek ( 12. prosince 2019 15:40 )

Blesku, dulezite je, ze dite je ted v bezpeci a ne nekde v popeplnici. Bila latka neni podstatna.

Altingerka ( 12. prosince 2019 14:39 )

Blesk, proč lepíte hnusnou pásku na očička novorozence? Asi vás zažaluju!🤡

Evka4 ( 12. prosince 2019 14:17 )

Ludvík Hess je úžasnej člověk. Jeho nápad byl bezvadný. Zasluhuje velkou úctu

Zobrazit celou diskusi