Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Policisté v slzách: Jejich udatný český parťák Nico odešel do psího nebe

Nico byl skvělý parťák a výkonný člen policie.
Nico byl skvělý parťák a výkonný člen policie.  (Autor: Johns Creek Police Department)
Autor: ekd - 
7. listopadu 2019
19:44

Policejní oddělení z městečka Johns Creek v Georgii truchlí. Na onen svět totiž odešel dvanáctiletý pes K9 Nico, který jim pomohl chytit nejednoho lumpa. Bohužel však zápas se svým tělem zvíře nevybojovalo a kvůli selhání ledvin zemřelo. Pejsek měl navíc ten nejlepší původ, byl totiž od nás z Čech!

Strážník George Hodge s Nicem trávil každodenně osm let. Napsal o psovi dojemný dopis, který policisté z Johns Creek publikovali na svém facebooku. Udatnému německému ovčákovi byly pouhé dva roky, když se se strážmistrem Hodgem setkali a utvořili tak parťáky v dobrém i zlém.

Muž se nechal slyšet, že „byl Nico skvěle trénovaný, akční a miloval svou práci, obzvlášť vynikal při stopování či pátrání po drogách.“ Díky psovi totiž místní policie zabavila nejedna narkotika a špinavé peníze. Nico rovněž pomohl vystopovat několik pohřešovaných osob. Zvíře zkrátka svou práci zbožňovalo.

Když pak pes musel odejít do důchodu, Hodge měl zlomené srdce, ale věděl, že dělá pro Nica jen to nejlepší. Pes už nebyl v tak dobré fyzické kondici, aby mohl v náročném zaměstnání pokračovat. To bohužel zanechalo následky na jeho zdraví a pejsek v důchodu chřadl a měl zdravotní problémy nejrůznějšího typu. Nakonec mu selhaly ledviny. Naštěstí Nico odešel do psího nebe poklidně ve spánku, v srdcích všech, kdo ho znali, se ale objevil obrovský zármutek. Jeho bývalý parťák k tomu řekl: „Byl to ten nejlepší kolega, jakého bych si mohl přát. Bude mi chybět.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi