Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fenka u chovatele trpěla ve smečce: V nové rodině pomáhá dívce po transplantaci

Autor: chal - 
1. listopadu 2019
11:18

Útulky jsou plné nechtěných psů, kteří by přitom byli schopní v nových rodinách udělat ještě spoustu radosti. Stejně jako několik měsíců stará fenka, kterou spolu s dalšími 17 psy letos v červenci odebral stát chovateli z Kyjova. Pejska se ujal manželský pár s dcerou, která se zotavuje po transplantaci kostní dřeně.

Pes, nejlepší přítel člověka. Tolikrát opakované rčení se zase jednou potvrdilo díky fence křížence, kterou si v Útulku pro psy při Zoologické zahradě Hodonín domů odvezla nová rodina. Pejsek dostal jméno Amy a dělá radost hned několika generacím.

Amy přitom neměla jednoduchý začátek života. Narodila se v 23členné smečce psů u chovatele v Kyjově. Majitel se o psy nestaral dobře, 18 zvířat mu proto stát odebral, zbylých pět předal chovatel do péče úřadů dobrovolně.

Teď už fenečka ani náhodou nestrádá a užívá si zasloužené pozornosti. V hodonínském útulku si Amy vyzvedli manželé s dcerou, která se zotavuje z transplantace kostní dřeně. „Od prvního dne, co jsem štěňátko přivezla domů, je to naše sluníčko,“ cituje novou majitelku Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na svém facebookovém účtu.

Amy má v novém domově nezastupitelnou roli. „Dcera ještě nemůže chodit do školy do uzavřených prostor, ale chodí každý týden s Amy do psí školky, která probíhá venku. Já jsem ráda, že ji fenka rozptýlí a že díky ní není doma sama v době, kdy jsme s manželem v práci,“ popsala pejskařka.

Kromě její dcery Amy dělá radost i babičce. „Amyčku vozím každý týden za babičkou do domova pro seniory, kde si ji kromě babičky hladí i mnoho ostatních obyvatel domova. Babička se na ni vždycky těší a je pyšná, že právě ona ji může mít na klíně na vozíku, když jedeme do zahrady,“ sdělila majitelka úřadu.

Zobrazit celou diskusi