Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dívka spadla z koně: Čelist jí zůstala viset jen na kousku kůže, musela si ji držet rukou

Autor: rc - 
9. října 2019
17:41

Šokující zranění utrpěla Emily Ecclesová (15) z Velké Británie. Patnáctiletá dívka se projížděla na koni, když se ozvala ohlušující rána z výfuku auta a kůň se splašil! Emily spadla na sloup u vrat a utrpěla zranění, která lékaři vídají pouze ve válkách. Jezdkyni zůstala viset čelist na pouhém centimetru kůže!

Emily Ecclesová je vášnivou jezdkyní, na koni vyrážela ven prakticky denně. V srpnu se vydala na projížďku se svou rodinou a přáteli. Skupinka jela po polní cestě poblíž města Baslow v anglickém hrabství Derbyshire. Příjemná projížďka venkovem se však pro patnáctiletou dívku změnila v horor.

Její kůň se splašil poté, co se ozvala rána z výfuku auta. Emily spadla hlavou na dřevěný sloup u vrat. Rána byla natolik silná, že jí doslova přeťala čelist, která zůstala viset na pouhém centimetru kůže! Emily pro britský deník Daily Mirror uvedla, že viděla jakýsi rudý záblesk. „Podívala jsem se dolů a říkala si, nevím, co tohle to je,“ uvedla.

Když na místo dorazila sanitka a převážela Emily do nemocnice, pomalu se probírala z šoku a začala si uvědomovat, že v rukou drží vlastní čelist. „Podívala jsem se dolů a viděla jsem svoje zuby a kosti a řekla jsem, to je moje čelist?“ vypráví o hororovém okamžiku Emily.

Dívka byla převezena do dětské nemocnice v Sheffieldu, kde podstoupila náročnou operaci. „V sobotu večer v srpnu tohoto roku přijela na pohotovost patnáctiletá Emily, která po nehodě na koni utrpěla rozštěp čelisti. Když Emily přijela, její čelist držel pouhý centimetr kůže a bylo nutné okamžitě provést operaci,“ stojí v prohlášení na facebookové stránce nemocnice.

„Po pěti hodinách operace a zotavování v nemocnici se Emily uzdravuje, a ačkoliv ještě nějakou dobu bude v péči nemocnice, její chirurg je velice potěšen jejím zotavením,“ stojí nadále v prohlášení.

Emily uvedla, že se v nemocnici snažila na sebe nedívat, ovšem ještě před operací omylem na telefonu stiskla tlačítko pro přední kameru. „Bylo to jako něco, co vidíte ve filmu, bylo to opravdu strašlivé. Nejprve jsem si pomyslela, že nevím, co budu dělat, už nebudu vypadat stejně a nebudu mít ten samý život, jaký jsem měla,“ řekla Emily pro britský deník Metro s tím, že rodina a přátelé jí říkali, že vypadá jako zombie. Po dvou měsících od operace jí nehodu připomínají jen dvě jizvy, které pomalu mizí. Dívka byla propuštěna domů a chce znovu začít jezdit.

Zobrazit celou diskusi