Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žádná škola: Paterčata (6) trávila poslední týdny v bazénu zábavního parku!

Autor: rc - 
26. září 2019
05:02

Už zbývá jen jeden rok a paterčata usednou do školních lavic! Prázdniny si sourozenci užívali hlavně v zábavním parku Mirakulum, kde pracuje jejich táta a teď je čeká příprava na první třídu, které již věnovali spoustu času. S příchodem nového školního roku je potřeba pro paterčata toho hodně pořídit, proto opět prosí o pomoc.

Šest svíček na dortu paterčata sfoukla již druhého června. "Prázdniny jsme si rádi užívali v Mirakulu, kde již druhým rokem pracuje náš táta," prozradili jménem dětí rodiče na webu rodinného centra Milovice. Park je určený pro děti i rodiče, kde si všichni pohromadě mohou užít spoustu zábavy například na lesním hřišti, prohlédnout si mohou mini zoo či si užít jízdy ve vojenských obrněných vozech. Paterčata však v létě dávala přednost vodním radovánkám. V parku si oblíbila vodní svět!

Prázdniny však utekly jako voda a paterčata čeká poslední rok ve školce a příprava do první třídy. Té už věnovala mnoho času. Navštěvovala totiž předškolní vzdělávací program Maxík. „Naučily se spoustu nových věcí, básniček, procvičily jemnou i hrubou motoriku, paměť, sluchové rozlišování i zrakovou pozornost,“ uvedli rodiče Alexandra a Antonín. „Při nácviku dovedností od ledna do května 2019 jsme se zapojili oba rodiče zároveň. I tak nám procvičování zadaných úkolů s dětmi denně zabralo 2-3 hodiny,“ dodali rodiče.

Připravit pět dětí do školy však není levná záležitost, proto byla založena veřejná sbírka. Ta vznikla již v roce 2015 a zřídil ji spolek Maminky dětem. Sbírka je zveřejněna na stránce rcmilovice.cz. Pro paterčata se již díky sbírce podařilo vybrat na stravování v MŠ a ZŠ 47 tisíc Kč, na zájmové aktivity a další akce školy 12 tisíc Kč a na kurz Maxík, který sourozence připravoval na školní docházku, 17 tisíc Kč! Ovšem rodina neprosí jen o finanční částky, nýbrž i o praktické věci, které by potřebovali. Paterčata v současné chvíli potřebují např. džíny, tepláky, pyžama, drogerii, a jelikož poslední rok ve školce uteče jako voda, shánějí rodiče již pomůcky do školy! Dohromady se za 4 roky vybralo 82 000 korun.