Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paterčata čelí nenávistným útokům: Nechápu, čeho jsou lidé schopní, zoufá si matka

Autor: chal - 
28. února 2019
11:35

Alexandra Kiňová s partnerem Antonínem Krosčenem vychovávají celkem šest dětí. Jak maminka slavných milovických paterčat přiznává, výchova tolika potomků je značně nákladná. Rodině se ale naštěstí dostává od laskavých dárců pomoci jak finanční, tak hmotné. Saša je za jakoukoliv podporu vděčná, zároveň ale přiznává, že se její rodina nesetkává jen s pozitivním přístupem.

Příběh paterčat stále vyvolává emoce. I když rodině většina lidí přeje, čas od času se podle Saši objevují i negativní až nenávistné ohlasy, které rodiče obviňují z žebrání. Podle mladé maminky je to ale jinak. „Máme transparentní účet, tak může pomoci každý, kdo bude chtít. Ale já nechci vypadat, že žebráme. Tak to není. To je pro mě nepříjemné,“ řekla Saša v krátkém rozhovoru, který poskytla serveru eXtra.cz.

Rodina prosí o pomoc prostřednictvím Rodinného centra Milovice. „Je to třeba před narozeninami, zveřejní se výzva a pak dostáváme ošklivé vzkazy, a dokonce i dopisy,“ dodala Saša. Částka, kterou rodiče na chod rodiny dávají, se podle maminky měsíc od měsíce mění. „To je různé, je to ale opravdu dost,“ sdělila.

Rodina měla po narození paterčat obrovskou publicitu, která se prý Saše zpočátku líbila, dnes si už ale zájem médií až tak neužívá. Je tak ráda, že může s partnerem s veřejností komunikovat přes rodinné centrum. „Je plno lidí, kteří nám fandí a drží palce. Jenže pak jsou tu lidé, kteří o nás nic nevědí, nechápou nic.  Já se občas divím, čeho všeho jsou lidé schopni,“ řekla eXtra.cz.

Výdaje za děti jsou zkrátka a dobře příliš vysoké a bez pomoci veřejnosti by rodiče situaci zvládali s obrovskými potížemi. V červnu navíc paterčata oslaví šesté narozeniny, blíží se tak čas jejich školní docházky. Podle všeho tohoto životního milníku nedosáhnou letos, ale až příští rok. Rodiče totiž chtějí pro děti zažádat o odklad.

„Paterčata od ledna 2019 navštěvují předškolní vzdělávací program Maxík, který jsme mohli díky dárcům hradit z transparentního účtu,“ sdělili rodiče na stránkách rodinného centra. Školní pomůcky rozhodně nejsou levná záležitost, Alexandra s Antonínem budou navíc vše pořizovat hned pětkrát!

„Chystáme se již raději dopředu a kromě pravidelného procvičování dovedností již začínáme shánět první pomůcky do ZŠ,“ vysvětlili rodiče, kteří kromě známých paterčat vychovávají i staršího syna Tonyho.