Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paterčata oslavila 6. narozeniny a prozradili, co je čeká příští rok

Autor: dce - 
5. června 2019
05:18

O víkendu oslavila první česká paterčata už šesté narozeniny a pomalu ale jistě se chystají do školy. V přípravném programu se toho spoustu naučili a rodiče přiznávají, že každodenní příprava a procvičování jim dávalo pořádně zabrat. Prozradili i co je čeká příští rok!

Už je jim šest let! Paterčata oslavila 2. června další narozeniny a jen jeden rok už jim zbývá, než budou muset nastoupit povinnou školní docházku. Přípravám se již dlouho pečlivě věnují a nic nenechávají náhodě. Od ledna do května navštěvovala paterčata předškolní vzdělávací program Maxík, který děti prý velmi bavil.

„Naučily se spoustu nových věcí, básniček, procvičily jemnou i hrubou motoriku, paměť, sluchové rozlišování i zrakovou pozornost,“ popsali rodiče Alexandra a Antonín na webu Rodinného centra Milovice.

„Při nácviku dovedností od ledna do května 2019 jsme se zapojili oba rodiče zároveň. I tak nám procvičování zadaných úkolů s dětmi denně zabralo 2-3 hodiny,“ dodali rodiče a zároveň poděkovali učitelce, která děti programem provedla.

Nyní paterčata čeká poslední rok ve školce, rodina totiž požádala už dříve o odklad. Čeká nás 5x příprava dětí na ZŠ. Děti jsou narozeny v červnu, proto požádáme o odklad školní docházky,“ popsali rodiče už letos v únoru.

Do školky nastoupila paterčata Michael, Martin, Daniel, Alex a Terezka předloni v září a hned je zde rozdělili. Konkrétně do dvou tříd, což podle slov maminky Alexandry, dětem jen prospělo. 

„Rádi bychom touto cestou poděkovali všem paním učitelkám, které letos učily naše děti. Přejeme jim příjemně prožité prázdniny,“ uzavřeli rodiče.