Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Česká spisovatelka Hana pátrá po skotském pilotovi: O muži chce napsat knihu

Autor: rc - 
24. září 2019
16:43

Pátrání po pilotovi vrtulníku, který pochází ze Skotska, rozjela na internetu Hana Hindráková (37). Česká spisovatelka se se záhadným mužem setkala na letišti v Keni a jeho příběh ji nadchnul natolik, že podle něj chce napsat svůj nový román!

Když Hana Hindráková poprvé navštívila Keňu, ihned se do africké země zamilovala. Keňu posléze navštívila ještě několikrát a neustále se tam vrací. V roce 2008, po absolvování vysoké školy, dokonce založila neziskovou organizaci s názvem Fair, která se věnuje rozvojové spolupráci v zemi. Hindráková dokonce napsala několik románů, jejichž příběh se odehrává v této africké zemi. Poslední kniha, která dostala název Nezlomný, se stala bestsellerem.

V září se sedmatřicetiletá spisovatelka vracela z Keni, když na letišti potkala muže jménem Mark. „Hledám nějaké informace o jedné osobě. Zřejmě jsem si na něj vzala špatné telefonní číslo a ztratila jsem s ním kontakt. Jeho jméno je Mark (znám jen jeho křestní), je mu kolem padesáti let, létá se žlutou helikoptérou (pravděpodobně záchranářskou) poblíž Mount Kenya a žije v Nanyuki v Keni. Má britské i keňské občanství a pochází ze Skotska. Před Keňou pracoval v Ugandě, v Jižním Súdánu a v dalších zemích,“ napsala na svůj profil na sociální síti Facebook Hindráková s tím, že se s Markem potkala, když letěla z Keni do Dubaje.

„Byla jsem s ním v letadle z Nairobi do Dubaje 12. 9. 2019, odlet byl ve 22:45 z Jomo Kenyatta National Airport, společnost Emirates, seděla jsem vedle něj na sedadle 19K, jeho sedadlo bylo 19L. Z Dubaje letěl do Glasgow a žije někde na skotském pobřeží,“ píše Hindráková dále v příspěvku. „Pravděpodobně pracuje pro BATUC (Britská armádní jednotka v Keni) v Keni a do Skotska odjel na čtyřtýdenní prázdniny,“ napsala a přidala svou fotografii z letiště.

Hindráková se rozhodla po záhadném muži pátrat, protože jeho příběh ji nadchnul natolik, že by podle něj chtěla napsat svůj další román. „Nechci ho nějak vyděsit, téměř vždy v knihách míchám realitu s fikcí a měním jména,“ uvedla spisovatelka pro Daily Record.

 

Zobrazit celou diskusi