Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Globální oteplování lze prý řešit kanibalismem! Vědec doporučil i pojídání rodinných mazlíčků

Švédský vědec přišel s řešením na záchranu naší planety: Jíst lidské maso!
Švédský vědec přišel s řešením na záchranu naší planety: Jíst lidské maso!  (Autor: Reprofoto TV4)
Autor: rc - 
11. září 2019
17:49

V poslední době se neustále hovoří o klimatických změnách a ochraně životního prostředí. S opravdu neobvyklým plánem na záchranu planety však nyní přišel jeden význačný švédský vědec. Ten se nechal slyšet, že nejlepší taktikou pro zachování životního prostředí by bylo jíst lidské maso!

Na summitu ve švédské metropoli všem vyrazil dech profesor Magnus Söderlund z Vysoké školy ekonomické ve Stockholmu. Behaviorální vědec totiž přišel se šokujícím řešením klimatické změny. Soderlund uvedl, že nejlepším způsobem, jak zabránit klimatickým změnám a zachránit tak lidskou rasu, je, aby lidé jedli maso svých zemřelých druhů!

Kanibalismem Soderlund reagoval na otázku, zdali si dovede představit jíst lidské maso. Vědec bez váhání odpověděl, že je tomu otevřený a věří, že i tabu ohledně kanibalismu by časem mohla zmizet. „Cítím se trochu na rozpacích, ale nechci být příliš konzervativní… Musím tedy říct… Přinejmenším bych ho klidně ochutnal,“ uvedl pro švédskou televizi TV4 s tím, že lepší variantou je jedení domácích mazlíčků a hmyzu.  

Konzumace lidského masa s sebou však nese nejedno úskalí. Kanibalismus například provozovali obyvatelé ostrovního sátu Papua-Nová Guinea, kterým přišlo lepší své mrtvé blízké sníst, než aby je v zemi sežrali červi. Rituální praktika však vedla k epidemii smrtící mozkové choroby zvané kuru, která domorodce zabíjela po stovkách. Následně byly proto kanibalské praktiky postaveny mimo zákon.

jdi-se-bodnout ( 11. září 2019 22:02 )

No a co?
V bývalém SSSR v obležených městech kdo nejedl mrtvoly, nepřežil.

Lubomír Babáček ( 11. září 2019 18:52 )

Hezký, admine, mazat příspěvky, co nejsou politicky korektní, to je ta svoboda slova, pro kterou se cinkalo klíči? Takže hov.o a je to.

Zobrazit celou diskusi