Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsná zpráva lékařů pro Agátu po operaci: Junior nám utekl z kliniky!

8. září 2019
07:40

Operace se zdařila, ale pacient utekl z operačního sálu, ohlásila soukromá klinika v Lodži majitelce malého knírače, který zmizel ulicích města. „Já to tak nenechám,“ přislíbila paní Agáta, která si podle televize TVN 24 zpočátku myslela, že zpráva o zmizení jejího pejska je hloupý vtip.

„Přála jsem si, aby Junior zažil co nejméně stresu,“ vysvětlovala Agáta Kapiewiczová, proč svého desetiletého knírače svěřila místní veterinární klinice. Ta ji před operací ujišťovala, že se nemá čeho bát a že jí hned po zákroku sdělí, jak operace dopadla. „Telefon podle slibu zazvonil po pár hodinách. Uslyšela jsem, že Junior je v pořádku. Ale když jsem se zeptala, kdy si ho mohu vyzvednout, řekli mi, že raději ještě ne, že se ještě musí zotavit,“ vylíčila.

Až když po několika hodinách na kliniku znovu zavolala, přiznali se, že pes utekl, a ještě se zeptali, zda neví, kde může být. „Nemám ponětí,“ vyhrkla a až po chvíli jí došlo, že nejde o žert. „Plakala jsem z bezradnosti a soptila vzteky,“ připustila. Pak nasedla do auta a vydala se psa hledat. Ulicemi jezdila až do rána, ale marně. Dala také zprávu o zmizelém knírači na facebook a zanedlouho začala dostávat zprávy, kde všude byl Junior viděn. Ale zdálo se, že uprchlík je vždy o krok napřed. Až nakonec hlídač jednoho parkoviště, který o hledaném knírači věděl, psa zadržel.

„Takové příhody se bohužel stávají všude po světě. Přes vší zkušenost je chování našich čtyřnohých pacientů občas nepředvídatelné. Je to pro nás bolestná lekce na celý život,“ uvedla klinika na svém webu s tím, že pocity veterinářů samozřejmě nelze porovnat s úzkostí a strachem majitelky psa.

Podle právníků by se paní Agáta mohla domáhat odškodnění, ale musela by u soudu prokázat rozsah utrpěné újmy.

europa ( 8. září 2019 08:24 )

No, aspoň se našel. To u nás jsou horší příoady - viz čivava, uspaná kvůli čištění zubního kamene, která se z narkozy už neprobudila. V článku ovšem chybělo upřesnění veterinární ordinace, kde se to stalo, aby člověk věděl, kam nemá se psem chodit.

Zobrazit celou diskusi