Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Muž obviněný z útoku na „Viktoriána Kulkise“ (†36) už sedí ve vazbě: Hrozí mu až 16 let

Autor: yks, ČTK, shp - 
12. srpna 2019
12:23

Soud poslal do vazby muže obviněného ze smrtícího útoku na fotbalového fanouška Viktorie Plzeň Víta K. (†36). K tomu mělo dojít během čtvrteční noci v Kutné Hoře. Smrt táty dvou dětí otřásla jeho partnerkou, milovaným fotbalovým klubem i jeho kamarády. Ti všichni čekají, jak o případu, který skončil zbytečnou ztrátou lidského života, rozhodne soud.

Podle partnerky Víta „Kulkise“ K. (†36) se onoho večera všechno odehrálo velice rychle. S tím, co se vlastně stalo, se žena svěřila FTV Prima. Podle ní tragédii zahájilo hospodské pošťuchování poté, co Viktorie Plzeň prohrála fotbalový zápas. Nevypadalo to zprvu nijak vážně. „Bohužel ani ne rvačka. Spíš slovní výměna názorů. Bylo to vše moc rychlé,“ řekla žena.

Bušil do něj, i když byl na zemi

Jak už ale víme, k neštěstí věrného fanouška „Viktoriánů“, nezůstalo jen u slov. „Pak se najednou sebrali a šli ven, já vyběhla hned za nimi, během pár vteřin. On už ležel bezvládně na zemi a ten h***l do něj bušil,“ uvedla rozčilená žena Primě. Pro jejího partnera a dvojnásobného otce měla bitka fatální následky. „Předpokládám, že partner upadl a praštil se do hlavy o zem, nebo ho ten druhý strčil,“ přiblížila.

Nezachránil ho ani letecký transport

Vít K. byl následně letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde během pátku zemřel. Pachatel podle informací FTV Prima z místa činu utekl, ale policie ho brzy dopadla. Případ si převzali krajští kriminalisté a zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví. Poté byl policejním orgánem podán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ řekla Blesku policejní mluvčí Veronika Čermáková. Nyní je již zřejmé, že soud návrhu policie vyhověl.  Za těžké ublížení na zdraví hrozí podezřelému muži až 16 let vězení.

Po kamarádovi a věrném fanouškovi „Viktoriánů“ nyní truchlí jeho nejbližší a i fotbaloví fandové napříč všemi tábory. Svíčka za zesnulého hoří třeba před restauračním zařízením, kde k události došlo, ale i u bran fotbalového stadionu Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech. „Byl to srdcař Viktorky. Jezdil i na výjezdy. Je to smutné,“ řekl jeden z fandů FTV Prima.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi