Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztracenou školačku (14) prý vrazi semleli do kebabu: Prošlo jim to, protože jsme chudí, myslí si její máma

Autor: yks - 
9. srpna 2019
18:53

Pohřešovaná 14letá Britka Charlene Downesová zmizela už 1. listopadu 2003. Poslední stopy vedou ke gangu Jordánce Lyada Albattikhiho, sexuálního delikventa a majitele rychlého občerstvení Funny Boyz. Zpackané policejní vyšetřování ale znemožnilo porotě, aby při soudním procesu dospěla k jednoznačnému verdiktu. Kdybychom nebyli chudí, dali by si víc záležet, myslí si Charlenina máma.

Uplynulo už více než 15 let od doby, kdy 14letá Charlene z anglického města Blackpool naposledy dala pusu své mámě Karen a vyrazila ven za kamarády. „Byla v tom věku, kdy jsou s dětmi problémy, věřila jsem, že ji to přejde,“ vylíčila její matka pro deník The Sun. V obsáhlém interview shrnula všechny klíčové momenty případu své pohřešované dcery. Bez ohledu na vleklé vyšetřování nebyla policie schopná dát dohromady dost důkazů pro odsouzení těch, kteří podle mínění Karen mají její dceru na svědomí.

Tělo Charlene se nikdy nenašlo a muž podezřelý z její vraždy popřel, že by ji vůbec znal. V příkrém kontrastu k tomuto tvrzení však byla svědecká výpověď. Podle žalobce Tima Holroyda svědek potvrdil, že slyšel Albattikhiho a další muže o dívce vtipkovat. Hovořili prý spolu o sexu s mladými dívkami a zmínili se také o sexu s Charlene. Albattikhi dřív tvrdil, že ji nezná, ale teď se prý smál a řekl, byla velmi malá, tvrdil svědek. Údajně také slyšel, jak muži vtipkují o tom, že Charlene skončila v kebabu.

Policie se nakonec rozhodla kvalifikovat případ jako vraždu a provedla několik zatčení. Před soudem ale stanuli jen dva muži – Albattikhi a jeho obchodní partner Mohammed Reveshi, který mu údajně pomohl zbavit se těla. Porota se nedokázala shodnout a v opakovaném procesu vyšly najevo také všechny přešlapy a nedodělky místní policie. Oba muži byli v letech 2007 a 2008 dvakrát osvobozeni s ohledem na nedostatek důkazů. Detektivové, kteří případ podle všeho zanedbali, nakonec po odvolání rovněž unikli trestu.

„Když zmizela Madeleine McCannová, psaly o tom noviny po celém světě. Jejích rodičů je mi samozřejmě strašně líto. Ale copak moje dcera má nižší hodnotu? Nemůžu se zbavit dojmu, že nás vytlačili na okraj dění, protože máme nízké vzdělání a jsme z pracujících vrstev,“ řekla Karen a tento pocit křivdy už z ní asi nikdo nevymaže.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mikes15 ( 10. srpna 2019 07:01 )

Raději zůstanu u Gyrosu, Kebab už víc nemusím....

Monikay ( 9. srpna 2019 19:33 )

a paní může mít i pravdu

Zobrazit celou diskusi