Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zdrcená partnerka zesnulého pilota Michala: Kamarád mi jeho smrt tajil, vypráví

Autor: chal - 
14. dubna 2019
07:10

Na konci března Simonu a její dvě malé dcerky Rozičku a Mařenku potkala obrovská tragédie. Jejich tatínek, respektive partner Michal B. zahynul při letecké havárii, když se na Náchodsku zřítil výcvikový vrtulník, který zkušený pilot řídil. Simona v těch nejhorších chvílích poznala, že dobrota z české společnosti nevyprchala – ve sbírce, kterou Michalovi kolegové vypsali, se na podporu Simony a jejích dcer během krátké chvíle vybrala neuvěřitelná částka.

Pro většinu lidí je to těžko představitelná situace. Během vteřiny člověk ztratí milovanou osobu, tu nejbližší. Simoně se to stalo 22. března, kdy se u Slavoňova na Náchodsku zřítil pětimístný vrtulník, který pilotoval její partner Michal. Simona týden po tragédii poskytla Českému rozhlasu Radiožurnál rozhovor, ve kterém se k nejtěžším chvílím svého života vrátila.

Ztráta milovaného muže přišla náhle. Simona Českému rozhlasu popsala, že ten den měla ráno skvělou náladu. Odvezla dcery do školky, vyvenčila psa a kolem půl desáté Michalovi napsala SMS. Neodpověděl, tou dobou byl už zhruba 20 minut po smrti. Po chvíli Simoně přišla zpráva od sestry, že na Náchodsku spadl vrtulník. „Já jsem si to přečetla a věděla jsem, že to je on,“ popsala Simona s odstupem okamžik, kdy se jí zhroutil svět.

Zavolala i Michalovu nejlepšímu kamarádovi, ten jí ale otřesnou skutečnost nechtěl říct, i když už o smrti pilota věděl.

Zdrcující informaci Simoně osobně potvrdili Michalovi kolegové a kolegyně z horské služby a letiště v Liberci. V prvních chvílích Simona propadala černým myšlenkám. „Měla jsem krizi – zůstala jsem s holčičkami sama. Říkala jsem si: jak je vychovám? Jak to dopadne? Hypotéka na domek, úvěry na auto… Zbytečné věci oproti tomu, co se stalo,“ přiblížila Simona.

Jenže se stalo něco, díky čemu starosti s financemi řešit prakticky nemusí. Michalovi kolegové z letecké společnosti DSA vypsali prostřednictvím Nadačního fondu pomoci veřejnou sbírku na pomoc rodině. Během prvních tří dnů lidé darovali neuvěřitelnou částku 2,3 milionu korun! Tři týdny od neštěstí dárci shromáždili dokonce 3,6 milionu korun, víc než dvojnásobek částky, kterou organizátoři vytyčili jako cíl.

„Za ten týden jsem pochopila, že jsme samy nezůstaly, je to skoro naopak. Úplně mě to vyděsilo. Strhla se taková vlna podpory, to jsem si nikdy nemyslela, že tohle proběhne,“ řekla Simona s tím, že obrovskou podporou jí jsou obě dcerky. Dívenky jsou Simoně obrovskou podporou. Osmiletá Mařenka i tříletá Rozička.

„Jsou statečné. Já vím, že Rozička je malá, jsou jí tři a půl roku, ale i v tom mi strašně pomáhá. Přivede mě na jiné myšlenky, než že se utápím v nějakém žalu. Holky mě nenechají a je to dobře. Nebýt dětí, tak už nejsem ani já,“ uzavřela statečná Simona.

K tragické nehodě došlo 22. března u Slavoňova na Náchodsku. Kromě Michala zemřel i pilot v zácviku, kterého učil létat právě Michal. Proč k nehodě došlo, se zatím neví. Michal působil jako pilot letecké záchranné služby a člen Horské služby Jizerské Hory.

doktormediciny ( 14. dubna 2019 13:06 )

Pointa clanku je jasna.Nemyslim si, ze na bulvarni platek by to bylo tak spatne..Autor clanku si zrejme neuvedomil,. ze ponekud nepresna formulace/mrtvy pilot asi nebyl manzel/ bude podrobena verbalni vivisekci

vemenozmojistary ( 14. dubna 2019 10:55 )

Hovada z Blesku, víte, co znamená slovo RESPEKTIVE??? Význam slova respektive popřípadě, vlastně, anebo, lépe řečeno, zkratka RESP. Tudíž v tom vašem slintu, co jste vyplodili, nemá co dělat!!!

Zobrazit celou diskusi