Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máma se dvěma dělohami porodila v únoru chlapečka a v březnu dvojčata

Maminka z Bangladéše porodila v únoru chlapečka a v březnu dvojčata. Má totiž dvě dělohy.
Maminka z Bangladéše porodila v únoru chlapečka a v březnu dvojčata. Má totiž dvě dělohy.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
28. března 2019
10:11

Jistá mladá žena z Bangladéše, která před několika dny porodila dvojčata, se během několika týdnů stala trojnásobnou matkou. Asi o měsíc dříve totiž předčasně přivedla na svět i chlapečka.

Dvacetiletá Árifa Sultánaová chlapečka porodila v nemocnici v Khulně koncem února. Po 26 dnech byla s bolestmi břicha odvezena do nemocnice ve městě Džessore. Vyšetření ukázalo, že má dvě dělohy, je stále těhotná a čeká dvojčata. Lékaři jí udělali císařský řez a na svět přišel chlapec a holčička.

Lékaři byli v šoku

Byli jsme v šoku a velmi překvapení,“ cituje BBC Šeilu Poddarovou, gynekoložku, která zákrok prováděla. Podle jejích slov je pacientka velmi chudá a nikdy nebyla na ultrazvuku. Matku i dvojčata lékaři po čtyřech dnech v nemocnici propustili, všichni jsou zdraví.

Podle gynekologů je pravděpodobné, že když Sultánaová měla plodné období, byla oplodněna tři vajíčka najednou a z nich se vyvinula tři embrya.

Maminka má z dětí radost

Sultánaová říká, že má z dětí radost, ale že si dělá starosti kvůli finanční situaci své rodiny, protože její manžel vydělává v přepočtu asi 2200 korun měsíčně. „Je zázrakem od Alláha, že všechny mé děti jsou zdravé. Udělám vše pro to, aby byly šťastné,“ říká matka.

offline ( 28. března 2019 13:55 )

Bangladéš má na rozloze bývalého Československa jen necelých 160 milionů obyvatel, tak moudrá příroda patrně usoudila, že je potřeba razantně zvýšit porodnost, nejspíš aby Bangladéšané náhodou nevymřeli.

Zobrazit celou diskusi