Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Holčička měla v těle parazitické dvojče: Rostlo v ní i po porodu

Autor: shp - 
23. března 2019
18:08

Kolumbijská maminka Monica Vegaová (33) zůstala jako opařená, když jí lékař řekl, že se uvnitř těla její nenarozené dcerky vyvíjí její malá sestřička. Děťátko totiž mělo v sobě parazitické dvojče. Když bylo nenarozené dítě v ohrožení kvůli svému sourozenci, rozhodli se lékaři pro císařský řez.

Monica z kolumbijského města Barranquilla se dozvěděla od svého lékaře v 35. týdnu těhotenství, že její nenarozená dcerka může mít nebezpečnou cystu na játrech. Ultrazvuk později odhalil, že holčička má v sobě dítě, další plod s vlastní pupeční šňůrou.

Miminko v ohrožení

Během dalších dvou týdnů dvojče vyrostlo o 20 až 30 procent a hrozilo, že poraní miminku dutinu břišní. U Monicy se navíc objevila preeklampsie, což je nebezpečná komplikace ohrožující na životě těhotnou ženu i její nenarozené děťátko.

Ošetřující lékař Miguel Parra-Saavedra se proto v 37. týdnu rozhodl pro porod císařským řezem. Když Itzamara přišla na svět, vážila 3,17 kilogramu. Plod v jejím bříšku ale dál rostl. Zdravotníci se jej proto rozhodli ihned další den chirurgicky odstranit.

Plod zemřel po přerušení pupeční šňůry

Čtrnáctigramové dvojče zemřelo, když mu lékaři přerušili pupeční šňůru. Deformované dítě mělo ruce i nohy, ale chyběly mu srdce a mozek. Nyní, měsíc od zákroku, se má Itzamara čile k světu a na bříšku nemá po zákroku téměř žádné stopy.

Jedná se o jednu z nejdivnějších a nejvíce fascinujících věcí, kterou v těhotensko-fetální medicíně můžete vidět,“ řekl Parra-Saveedra. Monica byla stavem své dcery šokována, ale nyní je nejšťastnější z toho, že je její dítě zdravé.

Pozor, galerie obsahuje šokující záběry nevhodné pro slabé povahy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi