Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Morbidně obézní žena za rok zhubla 116 kg! Jídlo bylo priorita. Teď je z ní veganka

Autor: chal - 
12. února 2019
16:51

Lacey Hodderová (29) ještě před rokem vážila neuvěřitelných 313 kilogramů. Naštěstí si ale včas uvědomila, že její váha je obrovský, především zdravotní problém a rozhodla se pro změnu. Lacey se tedy přihlásila do televizního pořadu, díky kterému se jí podařilo zhubnout 116 kilogramů během jednoho roku. Navíc se z ní stala veganka a s hubnutím nehodlá končit.

Když byla Lacey dítě, rodiče jí nevěnovali dostatečnou péči. Dívenka si například od šesti let sama připravovala večeři, přičemž jejím nejoblíbenějším jídlem tehdy bylo máslo s cukrem. Děvče tak rychle přibíralo kilo za kilem.

Ve 12 letech Lacey vážila neuvěřitelných 158 kilogramů. Kvůli hmotnosti musela v dětství snášet ze strany otce šikanu, což mu dokázala odpustit až loni. V 16 mladá Američanka dosáhla 223 kilogramů, a jelikož už nebyla schopná plnohodnotného pohybu, přestala chodit do školy. Ze stejného důvodu si také nikdy nedokázala najít práci.

Nejvyšší hmotnosti mladá žena dosáhla ve 28 letech. Váha Lacey ukázala 313 kilogramů. V tu chvíli si morbidně obézní Američanka uvědomila, že se sebou musí začít něco dělat. Přihlásila se tedy do televizní show a díky ní se seznámila s doktorem Younanem Nowzaradem a kvůli léčebné kúře se za ním s matkou přestěhovala do Houstonu.

Doktor byl na začátku léčení skeptický a nevěřil, že Lacey pomůže přítomnost její matky. „Sama máte problémy s váhou, budete schopná svou dceru motivovat?“ zeptal se jí. Martha ale na dceru pravděpodobně dobrý vliv měla a má. Z obou žen se staly veganky a Lacey, i díky operaci, během roku zhubla natolik, že už je dokonce schopná chodit na výlety do přírody.

Změnila také své mentální nastavení a jídlo pro ni přestalo být prioritou. „Chtěla bych jíst jen třikrát denně. Žádné svačinky,“ dala si Lacey na začátku natáčení předsevzetí. A jak řekla, tak splnila. Když jí váha ještě nedovolovala dobře chodit, trávila většinu času malováním a pak začala chodit na výlety. Během roku dokázala shodit 116 kilogramů a cítí se líp. Dokonce se dokázala usmířit s rodiči a odpustit jim.

milan59 ( 12. února 2019 20:14 )

Fakt hustý holka bez práce,tak kde brala many na obživu ?

vosavopruz ( 12. února 2019 17:43 )

stromy nemaj být u silnice,po nich se tloustne

Markotka ( 12. února 2019 17:34 )

Páni, 313 kilo to je váha alespoň 4 lidí dohromady. Obdivuji paní,že dokázala zhubnout 116 kilo. Jen tak to nikdo nedokáže.

violina ( 12. února 2019 17:30 )

Myslim,ze je to hlavne psychicky problem takhle zrat ,i kdyz zhubla tak by musela jeste aspon 60 kg dat dolu,ale co ta kuze pak ? ale zase na druhou stranu je svym zpusobem frajerka,ze se ji to podarilo

Brnooo ( 12. února 2019 17:12 )

O jé, tady si někdo z Blesku objednal TLC a večer seděl u televize. Jinak teda doktor se jmenuje Nowzaradan a ne Nowzarad, jak uvádíte.

Zobrazit celou diskusi