Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šok na pohřbu nejtlustšího muže Pavla (†42): Chybělo tělo!

Autor: chal - 
19. října 2018
10:54

Netradiční postava, netradiční pohřeb. Nejtěžší muž Slovenska Pavel Zuberec (†42) už ležel v hrobě, když se s ním v obřadní síni naposledy loučili obyvatelé Poltára. Pavlovy sousedy překvapilo, že se s mrtvým kamarádem nemohli rozloučit u otevřené rakve, jak je tamním zvykem...

Nejtěžší muž Slovenska Pavel Zuberec (†42), který zemřel v pátek ve svém bytě, měl ve středu pohřeb. Jeho tělo ale bylo do hrobu uloženo netradičně už den před obřadem.

Obyvatelé Poltára, kde 400kilový muž bydlel, sice tak trochu tušili, že v obřadní síni Pavla pravděpodobně neuvidí, ale i tak pro ně jeho absence byla zklamáním. Doufali, že se budou moct se zesnulým rozloučit u otevřené rakve.

Pavlovi sousedé nicméně pochopili, že „předčasné“ uložení do hrobu mělo svůj důvod. „Takhle je to lepší i pro rodinu, protože pohled na spouštění rakve s takovou váhou by nebyl lehký,“ řekl jeden z nich pro Pluska.sk.

S tělem zesnulého nebyla lehká manipulace, musela se použít těžká technika. Městský úřad zajistil hasiče, kteří dostali Pavla z bytu přes balkon pomocí jeřábu a speciální plachty. 

„Byl to velmi náročný zásah, který trval až do deváté do večera. Tělo se zabalilo do plachty a zajistilo. Pomocí hydraulické ruky jsme ho dostali skrz balkon a dole odevzdali pohřební službě,“ řekl velitel zásahu Dalibor Kohút.

Rakev při ukládání do hrobu vážila 500 kilogramů. Pavel Zuberec měl kvůli své váze vážné zdravotní problémy, a tak zkoušel cvičit a zhubnout.

V jednu dobu shodil dokonce 70 kilo, jenže je nabral zpátky a ztratil vůli bojovat. Poslední dva roky byl už jen uvězněný doma.

„Smrt pro něj byla vysvobozením z obrovského trápení. Už se nedokázal radovat ze života, na nic se poslední dobou netěšil, neposlouchal rady rodičů ani kamarádů,“ zaznělo při obřadu.

Na netradiční pohřeb bez nebožtíka přišlo asi 150 lidí.  

Monikay ( 19. října 2018 15:27 )

asi v noci použili těžkou techniku

denia ( 19. října 2018 12:33 )

  nebylo ho lepsi spalit, slysela jsem , ze muze explodovat pri horeni. predstava, ze je potr

bre-burda ( 19. října 2018 11:27 )

Hlavně, že ho tam dostali. Pochovali zřejmě pořádnou porci.

Zobrazit celou diskusi