Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemřel nejtěžší muž: 400kilového Pavla (†42) z bytu musel vytáhnout jeřáb s plachtou

Autor: ital - 
15. října 2018
12:18

Ve slovenském městě Poltár našli v pátek v podvečer mrtvého nejtěžšího Slováka, Pavla Zuberce, zvaného „Fečo“. Jelikož vážil 400 kilo, nedokázali si s ním muži z pohřební služby poradit. Proto městský úřad poskytl pro převoz zesnulého speciální techniku.

Přednosta Městského úřadu Pavel Olšiak sdělil, že zařídit podobný převoz nebylo vůbec jednoduché. „Ze 112 mě přepojili na hasiče. Těm jsem vysvětlil, o co jde. Hasiči okamžitě zareagovali a poslali nám speciální jeřáb a z Banské Bystrice také speciální plachtu s nosností 400 kilogramů,“ prozradil Olšiak pro slovenský web Pluska.sk.

Komplikace při zásahu

Velitel zásahu hasičů Dalibor Kohút prozradil: „Byl to velmi náročný zásah, který trval až do deváté do večera. Tělo se zabalilo do plachty a zajistilo. Pomocí hydraulické ruky jsme ho dostali skrz balkon a dole odevzdali pohřební službě. Něco takového jsme ještě jako hasiči nezažili. Předtím jsme se raději podívali na video z Ameriky, abychom věděli, jak máme postupovat.“

Pavla znali všichni z města pod přezdívkou „Fečo“. Byl to dobrák a donedávna rád jezdil na tuningové srazy. Jenže v poslední době už to nezvládal. „Už dva roky nevycházel z bytu. Kvůli své váze v něm byl uvězněný. I když je to neštěstí, myslím, že je mu teď líp. V tom bytě jenom trpěl,“ řekla jeho sousedka.

Pavel prý odmítal lékařskou pomoc a nikdy o ni ani nepožádal. Podle slov lékaře měl problémy již od dětství a prý potřeboval odbornou a chirurgickou pomoc. Sám se pokoušel zhubnout. Na určitou dobu se mu to zhruba o 70 kg podařilo. Lékař jej varoval, že jeho smrt může přijít znenadání. Pavel však jako by jeho upozornění ignoroval. V pátek na ně bohužel došlo.

janka69 ( 15. října 2018 22:11 )

ako môže normálny človek zo seba urobiť TOTO ??!! takýto ľudia si nevážia samy seba a života.....hrozné a odporné.....

animka ( 15. října 2018 21:22 )

Prase.

vosavopruz ( 15. října 2018 17:16 )

je to hrozný,ale četl sem i horší články o týrání zvířete,třeba ten úchyl jak umučil koně

vlamore ( 15. října 2018 16:56 )

Kdybych si mohla vybrat,tak by ste to byl Vy,kterého bych nechala rozřezat.Ten muž možná snědl 1/5 toho,co sníte Vy.Ten člověk to lehké určitě neměl...I kdyby držel dietu,sebekrutší,nemělo by to odezvu. Je to nemoc těla...ale co Vám budu vyprávět....Takoví lidé jako Vy,by si měli hrábnout,aby poznaly......

dementi-blesk-cz ( 15. října 2018 16:54 )

fuška to nebude ono stačí zapnout cirkulárku a na kousky ho rozřezat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání