Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemřel nejtěžší muž Pavel (†42): Otec 400kilového muže popsal vyprošťování z bytu. Trenér řekl, proč přestal hubnout

Autor: ital - 
16. října 2018
05:01

Zemřel nejtěžší muž Slovenska Pavel Zuberec. Jeho odchod vyvolal dojemnou vlnu sympatií a soucitu s pozůstalými. Otec zesnulého poděkoval záchranářům a policistům za odbornou pomoc. Ke smrti Pavla se vyjádřil také jeho trenér Ladislav Jankovič.

„Občané města Poltár, dovolte, abych tímto poděkoval pánům Gavalcovi a Olšiakovi, příslušníkům hasičského a policejního sboru za pomoc, empatii a lidský přístup při vyprošťování mého syna Pavla Zuberce ml. z bytu. S úctou a poděkováním, otec Pavel Zuberec s rodinou,“ napsal zarmoucený otec na svém facebookovém profilu.

Na jeho vyjádření zareagovalo mnoho spoluobčanů, kteří pozůstalým vyslovili soucit a pochopení. Upřímnou soustrast, byl to člověk s velkým srdcem, ať odpočívá v pokoji,“ říká jeden z příspěvků. Ozývají se také další Pavlovi přátelé a známí. 

K odchodu Pavla Zuberce ml. se vyjádřil i jeho bývalý trenér Ladislav Jankovič. „Život v jednom těle máme dočasně všichni, ale to tělo a jeho kondice rozhodují o délce a hlavně kvalitě života. Když mě deník Nový Čas oslovil, abych se Feča ujal a pomohl mu zhubnout, vůbec jsem neváhal,“ říká osobní trenér, který Pavlovi pomáhal zvládnout problém obezity. Také zavzpomínal na to, že se Pavlovi po shození 60 kg výrazně změnil život.

„Bohužel se jeho priority následně změnily a on se smířil se svým novým stavem. I přes veškeré snahy moje i okolí se nám již nepodařilo pokračovat s tím, co jsme začali. Asi po 11,5 roce začal váhu znovu nabírat. Celé rodině přeji upřímnou soustrast,“ píše na svém FB profilu Jankovič.

jasnovidec01 ( 16. října 2018 17:52 )

Na fotce č.8 je vidět co ten čuník požíral ,celé kuře ne li víc v míse a pak ten džus,se pak nedivte že měl 400 kg.,ale že by žral zeleninu a pil čistou vodu to ani omylem ,sám si za to může všežrout

bjuno ( 16. října 2018 13:50 )

Neznal jsem ho nemohu soudit, ale na jedne fotografii byl vyfocen se 100% džusem - což by vzhledem k obsahu cukru cukru pít neměl. Navíc jeho údajný strach z doktorů.... Tak Ať se na mě někdo zlobí nebo né - zavinil si to sám když na životosprávu nedbal a k lékaři jít odmítal. Ono podvázání žaludku by taky leccož vyřešilo. Takže každý je svého štěstí strůjcem - proč ho litovat?

sores ( 16. října 2018 13:34 )

sakajeva: tak se měl obrátit na odborníky a léčit se když je to droga. Vše jde ale musí se chtít, je to o hlavě!!!

sakajeva ( 16. října 2018 11:42 )

Všechno tady jsou kecy v peci. Závislost na jídle je stejná jako závislost na čemkoli, například na drogách, nebo alkoholu. Člověk ji prostě nedokáže překonat, je to silnější než on. Řeči o sportu jsou pezpředmětné, ten člověk prostě žere a žere a nedokáže přestat, stejně jako feťák nemůže přestat fetovat. Když nakonec vláčí sebou 100 kilo nadváhu, už sportovat nejde. A tak je to pořád dokola, a na konci je smrt. Budiž mu alespoň země lehká.

sores ( 16. října 2018 10:52 )

kapsa72: přesně tak to je!!!!!přežírání je jim milejší nežli život, obezita je diagnóza!!!! Ať žere ale ať se při tom i hýbe proboha! Nikdo z nás to nemusí nechat dojít do takového stavu, max.do 100kg u mužů a žen 85 kg. Záleží i na výšce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání