Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zpověď maminky Sofie (29): Stále kojím pětiletou dceru, i když je manžel proti

Autor: aba - 
1. listopadu 2017
20:48

Sofie Mei Lan (29) z Anglie je maminkou dvou malých dětí. Starší Jasmin je už pět let a stále ji kojí, i když dcerka už začala chodit do britské obdoby české základní školy. Kontroverzní matka se se svým přístupem netají a ráda by svou výchovou inspirovala i ostatní.

Sofie odmítá s kojením své pětileté dcery přestat, i když to způsobuje hádky s jejím manželem. Podle ní je kojení „uklidňující, vyživující a zadarmo“. Kromě Jasmin má s manželem ještě dvouletou dceru Ariannu, kterou samozřejmě kojí také. Podle svého muže by měla přestat, protože ji to unavuje, Sofie si ale myslí, že tak předává dětem to nejlepší a udržuje mezi nimi silné pouto. Navíc jí to prý ušetřilo desetitisíce za příkrmy pro dcery.

„Nemyslím si, že je něco zvláštního na tom kojit své dítě. Jasmin nedávno začala chodit do školy. Vysvětlila jsem jí, že v její třídě nejspíše nebude moc dětí stále kojeno, ale vzala to dobře,“ prozradila dvojnásobná matka pro deník The Sun.

Sofie chodí se svými dětmi každý den i spát pro případ, že dostanou v noci hlad, aby je mohla nakojit a dcerky mohly zase hned usnout. Své životní názory a postoje šíří prostřednictvím sociálních sítí, kde šíří nejen své kojící fotky, ale i videa.

„Když jim narostou stoličky, je pro ně prý složitější se přisát, takže možná přestanu kojit, až jim bude sedm přirozeně, protože to přes zuby už nepůjde,“ myslí si Sofie. Některé matky, které bojují za „normalizaci“ kojení starších dětí a sami mají podobné fotky a videa, s ní souhlasí. Většina je ale zvyklá přestat kojit okolo šestého měsíce a podobné ženy vidí jako závislé na svých dětech, neschopné se od nich odpoutat a přijmout fakt, že dítě roste a mámu už tolik nepotřebuje.

To má nejspíše za následek i zvláštní pohledy, kterým je Sofie podle svých slov vystavena, když kojí na veřejnosti tak velké dítě, ale ani tak kvůli benefitům mateřského mléka nemíní přestat.

Video: 9 slavných žen se svěřilo: Jaké to bylo, když kojily.

Video  9 slavných žen se svěřilo: Jaké to bylo, když kojily.  - Youtube
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi