Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krkavčí matka z Ústí: Miminko zamkla v autě a šla hrát automaty

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: KŘP hlavního města Praha)
Autor: ljš - 
16. května 2017
16:30

Vlastní dítě nechala trpět v rozehřátém autě! Třicetileté matce z Ústí nad Labem hrozí za opuštění svého osmiměsíčního dítěte až 5 let vězení. Bez dozoru ho nechala celou hodinu, po kterou hrála automaty.

„Kolem třetí hodiny odpoledne volal na linku 158 muž, že v garážovém dvoře v ulici Lipová stojí zaparkované vozidlo a v něm je plačící dítě. Na místo se ihned dostavila hlídka všebořických policistů, která zjistila, že ve vozidle je opravdu plačící kojenec a jinak v blízkosti vozidla se nikdo nenachází,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Protože na vozidlo pražilo slunce a dítě intenzivně plakalo, usoudili policisté, že je v autě zavřené již delší dobu, a rozhodli se tedy rozbít okénko. Následně dítě vyndali a zavolali rychlou záchrannou službu.

„Po chvíli se na místo dostavila matka a uvedla, že byla pouhých 5 minut v místní herně. Policisté si její tvrzení vzápětí ověřili a zjistili, že v herně nebyla 5 minut, ale minimálně hodinu hrála na automatech,“ uvedla mluvčí.

Osmiměsíční kojenec byl následně společně s matkou odvezen do nemocnice na vyšetření. Následně byl ale na žádost matky propuštěn domů.

Ženu teď čekají pořádné opletačky se zákonem. „V současné době ji policisté šetří pro podezření z trestného činu opuštění dítěte nebo svěřené osoby, za což jí hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1 roku do 5 let,“ vysvětlila totiž mluvčí.

djaba ( 17. května 2017 12:07 )

 A že chtěla pro dítě vyhrát prachy , to nikdo nezohlednil .

dandova ( 17. května 2017 09:16 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání