Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nemocnice přiznala porod do záchodu

Malá Kristýnka už je s rodiči doma
Malá Kristýnka už je s rodiči doma  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: Ondřej Čermák - 
3. května 2010
05:00

Bezmála po týdnu zatloukání šla českolipská nemocnice konečně s pravdou ven. V lékařské zprávě přiznala, že jejich pacientka Michaela Kalousková (23) porodila na rizikovém oddělení dcerku Kristýnku do záchodové mísy. A to zcela sama a bez pomoci. Po propuknutí aféry přitom nemocnice odmítala cokoli vysvětlit a dokonce matku obvinila ze lži.

Michaela Kalousková porodila na rizikovém oddělení minulou neděli dopoledne. Dítě přišlo na svět do záchodové mísy, rodina obvinila lékaře a ošetřující personál ze zanedbání péče a hrubého podcenění porodu.

Nemocnice se poté snažila verzi Kalouskových zpochybnit. „Třeba to proběhlo jinak a paní porodila normálně v posteli,“ povídal mluvčí nemocnice Petr Pokorný. Později odmítl případ komentovat s tím, že vše musí vyšetřit odborná komise.

Nemocnice přiznala pravdu

Teď nemocnice konečně přiznala barvu. V propouštěcí lékařské zprávě si zřejmě vymýšlet už netroufla. „Dítě porozeno překotně do WC mísy na oddělení rizikového těhotenství,“ stojí ve zprávě.

Manžel a otec Kristýnky Michal Kalousek (40) je přístupem nemocnice pobouřen. „Od začátku samozřejmě dobře věděli, co a kde se stalo. Celou dobu mi nebyli schopni říct pravdu, ze ženy se mi snažili udělat nesvéprávného člověka. Podám trestní oznámení a požaduji omluvu a potrestání viníků,“ řekl Blesku Michal Kalousek.

mrum ( 8. května 2010 22:41 )

Ale je to naprosto nadstandardní skutek, pokud tak někde sestry skutečně chodí. Neznám ani jeden případ, že by chodily.

mrum ( 8. května 2010 22:39 )

A co když sestra nepřišla? Co když zvonek nebyl, nefungoval, nebo sestra čtvrt hodiny nešla... Co bys dělala, kdyby se Ti fakt MOC chtělo? Buď to uděláš do postele, sestry Tě budou za to nenávidět a zsměšní Tě a ještě v tom budeš ležet kdovíjak dlouho, nebo si dojdeš. Možná, a tomu věřím, chodila na záchod normálně.

mrum ( 8. května 2010 22:37 )

Kde žiješ? Ty si myslíš, že všichni v nemocnici mají zvonek? Ty si myslíš, že i když ano, že sestry chodí na zazvonění? A pokud ano, tušíš za jak dlouho? Trubko idealistická, třeba na chíře po opreačním sestra vůbec nepřijde, jinde pacienti, co nemůžou chodit, zvonek na pokoji nemají vůbec, nebo sestra přijde klidně za půl hodiny. Mnohde nemají zvonky schválně. Mnohde jsou hrozně zaměstnané něčím jiným, než aby šly za pacientem, takže je úplně možné, že paní i zvonila, sestra dlouho nepřišla... A kolik je těch maminek, co kdyby u porodu neměli manžela, rodí samy, sestra nepřijde, někdy ani přes neodbytnost manžela... Natož takhle paní, co tam byla hospitalizovaná a nikdo, kdo by z ani v tu chvíli mohl bojovat.

anasyi ( 4. května 2010 17:46 )

no,ono jde i spise o to,jestli treba mohla luzko opustit,jestli nemela na sestru zazvonit od luzka.Tohle nevime,proto ty nedostatky v clanku a drobeni ze strany blesku.Na konec vse bude uplne v jinem svetle.

anasyi ( 4. května 2010 17:43 )

prekotne porody byvaji tradicne zminovane porody do zachodove misy,nechtene porody doma ci cestou v aute do porodnice.Takze defakto,se nemocnice k nicemu nepriznala,pouze identifikovala prubeh porodu.Takze jmenovana rodicka patri defakto i mezi rodicky,ktere porodily v aute,ci doma.

Zobrazit celou diskusi