Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maminka Lucie (23): Porodila do záchodové mísy!

Malá Kristýnka přišla na svět za dramatických okolností. Ona i maminka Lucie (23) jsou naštěstí v pořádku.
Malá Kristýnka přišla na svět za dramatických okolností. Ona i maminka Lucie (23) jsou naštěstí v pořádku.  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: Ondřej Čermák - 
26. dubna 2010
19:42

Něco nepředstavitelného se o víkendu odehrálo v českolipské nemocnici. Do záchodové mísy tu porodila své první dítě Lucie K. (23) z České Kamenice. Zcela sama, bez pomoci.

Se svým manželem nyní obviňují ošetřující personál nemocnice ze zanedbání, v lepším případě z podcenění porodu. Nemocnice se k případu staví velmi podivně, ještě dnes přesně neví, kde žena porodila.

Lucie (23) a Michal (40) K. z České Kamenice se své první dcerky nemohli dočkat. Paní Lucie týden přenášela, v sobotu ale na ni přišly kontrakce, sanitka ji proto převezla do českolipské nemocnice.

Zde rodičku umístili na oddělení rizikové péče. „Mě i miminko kontroloval doktor poprvé v sobotu večer, pak ještě v neděli ráno. Pokaždé prohlásil, že je vše v pořádku a že se k porodu neschyluje,“ řekla Blesku Lucie Kalousková.

Křik rodičky uslyšela spolupacientka

V půl desáté dopoledne šla na záchod, kde ji přepadly obrovské bolesti. „Porod byl velmi rychlý, děťátko spadlo do záchodové mísy, ze které jsem ho vylovila. Celou dobu jsem křičela bolestí a volala o pomoc,“ líčila Lucie dramatické okamžiky.

Křik naštěstí slyšela spolupacientka na pokoji a zavolala pomoc. Přiběhnuvší sestra pak přestřihla pupeční šňůru a pomohla s vypuzením placenty.

„Když jsem se to od ženy dozvěděl, byl jsem v šoku. Jak se tohle může stát, zvlášť na rizikovém oddělení? Vždyť to mohlo skončit tragicky. Nikdo mi ani k tomu nebyl schopen cokoli vysvětlit, dělají mrtvého brouka,“ rozčiloval se manžel a otec Kristýnky Michal Kalousek.

Malá Kristýnka přišla na svět za dramatických okolností. Ona i maminka Lucie (23) jsou naštěstí v pořádku. Malá Kristýnka přišla na svět za dramatických okolností. Ona i maminka Lucie (23) jsou naštěstí v pořádku. | Ondřej Čermák

Přístup nemocnice je zarážející

Blesk se na celou záležitost zeptal vedení českolipské nemocnice, jeho přístup je ale dost zarážející. „Můžu jen potvrdit, že šlo o překotný porod. Ošetřující doktor má dovolenou, sestry, které u toho byly, nyní v nemocnici nejsou. Tohle je verze rodičů, třeba to proběhlo zcela jinak a paní porodila normálně v posteli,“ vyjádřil se k případu tiskový mluvčí nemocnice Petr Pokorný.

Když chtěl Blesk mluvit se ženou, která měla rodičce přivolat pomoc, mluvčí po krátké poradě s primářem gynekologického oddělení řekl: „Ta žena už tu neleží, byla propuštěna. Na rizikové oddělení bohužel nesmíte.“ Michal Kalousek podá na nemocnici trestní oznámení.

01gabriela ( 15. září 2010 01:03 )

Věřím že se to mamince Lucii stalo ,, jelikož jsem též rodila v nemocnici v České Lípě Rodila jsem též sama bez přítomnosti lékařky na nemocniční postely . Naštěstí jse mému Radečkovi též nic nestalo , ale jak se říká "tak dlouho se chodí se džbánem až se ucho utrhne ,,," Mamince Lucii gratuluji...........

beruska111 ( 3. května 2010 12:53 )

řelka bych, že musíte být hodně nešťastná, když vyplodíte a zveřejníte takový výrok

belber ( 3. května 2010 08:45 )

Nechápu, co má společný vzhled s tím jak se chovají doktoři k pacientům? Tak přiblblé články, které napsali znalec a vinnetou poukazuje na IQ bublajícího bahna. Rodiům přeji vše nejlepší a hodně zdraví miminku. Sama mám špatnou zkušenost s porodem, kdy jsem měla po termínu. Marcela

znalec ( 1. května 2010 19:41 )

hele anasyi, komu tykáš, moje výbava je v pořádku, rozhodně nepůjdu při začínajícím porodu tlačit na klozetovou mísu. I ta gorilka Kijivu v zoo by si řekla sestře o mísu na lůžko....

znojmacka ( 29. dubna 2010 12:49 )

anelam, tak to jsem tvůj příspěvek blbě pochopila.. obávám se, že nejen já.. Tak omluva ! Ahoj

Zobrazit celou diskusi