Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novorozenec v igelitce: Co je tohle za matku?!

Asi 200 metrů od tašky našli policisté na břehu Lužnice velkou krvavou skvrnu.
Asi 200 metrů od tašky našli policisté na břehu Lužnice velkou krvavou skvrnu.  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: rvs - 
19. května 2010
05:07

V úterý ráno našel pejskař u řeky Lužnice v Táboře novorozeného chlapečka v igelitové tašce. Policisté v zápětí objevili matku dítěte podle krvavých stop, které vedly až ke vchodu do jejího domu. Co je to za matku, která něco takového dokáže?, ptají se čtenáři Blesk.cz.

„Je rozdíl, když nechá matka zabalené dítě v nemocnici a ví, že ho tam určitě někdo najde... Tato žena měla devět měsíců na to, aby přemýšlela co s dítětem které nechce. Mohla si předem zjistit kde je babybox, když už nechtěla rodit v porodnici. Chudáci její děti, když že dozví, že sourozenec skončil jako odpad a matka že sedí za pokus o vraždu. A co otec dítěte, ten zase neexistuje?,“ píše 1pravda1.

„Babybox je prima zařízení, ale jestli by nestálo za to vysvětlit jeho funkci i vietnamské a ruské-ukrajinské komunitě,“ myslí si diskutující Majojo.


Byl to šok, říká o nálezu chlapečka Pavel Tuháček. Byl to šok, říká o nálezu chlapečka Pavel Tuháček. | Vlaďka Hradská

Byl to šok, říká o nálezu chlapečka Pavel Tuháček.


„Měla by být možnost dítě nechat v každém zdravotnickém zařízení,místo toho babyboxu sestře, lékaři - pokud žena nerodí v porodnici, ale doma a dítě nechce. Pořád lepší než igelitka ve křoví, popelnice, smetičtě, sklep a podobně,“ myslí si Bára.

„Je vidět, že má v hlavě úplně vymeteno, když tohle udělá a ještě zavede policejního psa až do baráku, protože za sebou nechává stopu. Proč nedala dítě v porodnici k adopci a nemusela riskovat jeho život. teď půjde sedět a její děti budou v děcáku všechny. Hlavně že je baví ty děti plodit- ale zodpovědnost nemají,“ píše Raspina.

„Každá matka může odsoudit tuhle matku! Věděla, že je těhotná, mohla proodit normálně v nemocnici a dítěte se okamžitě zříct, ani by jí ho neukázali! Naprosto nic neomlouvá takovouto matku! Nechat človíčka umírat pémalou smrtí, to je zrůdnost, o to větší, že se jednalo o její dítě,“ dodává Bára.

smrk ( 19. května 2010 11:17 )

No je pravda, že soudit umí každý - ale na druhou stranu, jestli má již dvě děti, tak ať se ne mě nikdo nezlobí, ale moc dobře věděla co se bude dít při porodu a mohla naklusat do nemocnice, kde by ji pomohli a jak píše někdo dole, to dítě tam nechat když ho nechtěla - bylo by o něj odborně postaráno. Takže závěrem bych řekl asi tohle, jen ať ji zavřou až zčerná a nechtěj te z ní dělat nemocnou chudinku.

klotilda ( 19. května 2010 10:23 )

Kdyby byla rozumná.....nenechávala by krvavé stopy od opuštěného miminka až domů.Každé těhotenství je jiné a na vše se připravit nelze.Je to tragedie.Má-li těhotná kolem sebe lidi které si její vyšinutosti všimnou tak se takovým situacím zabrání.Malé těhotenské výstřednosti se netahají po bulváru,zapomene se na ně.Kdo by se taky chlubil tím ,že byl chvíli blázen!Podobné situace se stávají a budou se stávat i dál.Těhotenství a porod je něco mezi životem a smrtí,rozumem a šílenstvím.Pak se to zas srovná.

mattyna ( 19. května 2010 09:45 )

...mnyslím, že když žena už děti má, tak určitě si je vedoma co jí čeká....já takové ženy neomlouvám, i kdyby to byla prvorodička, právě kvůli strachu by měla jít za odborníkama...takhle půjde sedět, děti do DD a malé v kú, pokud je pravda, že otec pil...kdyby byla rozumná, stačily by "dva podpisy" a děťátko mohlo vyrůstat od 7-mi týdnů v milující ado rodině...kde by ho určitě čekalo mnohem víc štěstí než v této....hlavně , že ho zachránili, ale je to hrozný, kolik za poslední dobu bylo případů!!!

bledulka ( 19. května 2010 09:45 )

Je mi moc líto dítěte, ale i matky. Odsuzovat umí každý. Zejména ten, komu se všechno daří a sám nemá žádné velké problémy. Nikdo neví, jak se zachová, když je vystresovaný. Tak hned prosím, nesuďte matku, kterou neznáte...

kockoocko ( 19. května 2010 09:40 )

Tak hlavně že ho nehodila rovnou do té vody...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání