Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rodila na záchodě, nebo v posteli?

Kristýnku porodila její maminka Lucie do záchodové mísy. Přesto se oběma daří dobře, zítra se chystají domů.
Kristýnku porodila její maminka Lucie do záchodové mísy. Přesto se oběma daří dobře, zítra se chystají domů.  (Autor: Blesk - Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
28. dubna 2010
05:00

Do záchodové mísy údajně porodila dcerku Kristýnku Lucie Kalousková (23). Novorozeně přišlo na svět na rizikovém oddělení českolipské nemocnice. Žena porodila zcela sama a bez cizí pomoci.

S manželem obviňují nemocnici ze zanedbání péče. Ta kauzu odmítá vysvětlit a rodičku dokonce nepřímo obviňuje ze lži.

Manžel a otec Kristýnky Michal Kalousek (40) považuje přístup nemocnice za skandální a hodlá na ni podat trestní oznámení. „Nejsou schopni to ani přiznat. Samozřejmě musí dobře vědět, kde žena porodila. Jen lžou a snaží se zbavit zodpovědnosti. Proč bychom si takovou věc vymýšleli? Nechci žádné odškodnění, chci jen trest pro lidi, kteří zanedbali péči o mou ženu,“ nechal se slyšet Kalousek.

Mluvčí nemocnice Petr Pokorný v pondělí verzi Kalouskových zpochybnil. „Třeba to proběhlo jinak a paní porodila normálně v posteli,“ řekl. Včera doplnil, že vše vyšetří komise. Ale ani porod v posteli není podle odborníků standardní. „Může se to stát, ale rozhodně to není běžné,“ uvedl Petr Velebil z pražské podolské porodnice.

carooll ( 3. května 2010 21:19 )

po poslední zkušenosti už bych v Lípě nerodila, ale lékařů v ten den sloužících se musím zastat. byli tam 2 na několik rodiček, během tohoto porodu byli oba na operačním sále. spíše bych se ptala kde byli vyškolené porodní asistentky. a znám odpověď vesele si povídali a o nikoho zrovna 2x zájem nejevili. však ono se to prošetří a viník si ponese vinu na hrbu až do konce života... hlavně že jsou holčička s maminkou vpořádku. to je tak jediný co může ty husopasky asistentky uspokojovat

dreamss ( 29. dubna 2010 19:32 )

KDYŽ UŽ NEMAJÍ VNÍMAVOST K PRVORODIČCE A JEŠTĚ Z NÍ DĚLAJÍ HLUPÁKA. DĚTÁTKU HODNĚ ŠTĚSTÍ DO ŽIVOTA A MAMINCE BALÍK PENĚZ ZA PSYCHICKOU ÚJMU A NELIDSKÉ ZACHÁZENÍ

fanysek ( 29. dubna 2010 08:48 )

Já rodila před 5 lety na Bulovce, bylo mi 19, 2 hoiny po porodu jsem sama odešla na pokoj, kvůli špatné srážlivosti jsem za sebou nechávala cestičku krve. Sestra za mnou pak přilítla s hadrem, ať si to po sobě vytřu. Takže dvě hodiny po vcelku těžkým porodu)potrhala jsem se, měla jsem 18 stehů dohromady) jsem vytírala celou dlouhou chodbu. Jsem dost silná povaha, ale další dítě jsem se odvážila mít až loni a to v Podolí. Kde to bylo naprosto v pohodě. Náš zdravotnický personál jsou prasata a Kalouskovým fandím!!

simamach ( 28. dubna 2010 17:40 )

Dokonce čtvrt roku přede mnou tam rodila kamarádka a já jsem jí v tam potkala, když jsem byla na ultrazvuku a ona mi řekla, že jestli ještě někdy bude rodit, tak tady - v Liberci-už ne.

papshop ( 28. dubna 2010 16:11 )

No jo, tak to jsme 2. Též máme díky porodnici jedináčka. Taky po 24 hodinách bolestí jsem ráno obdržela jen nadávky, že jsem citlivka, ale klystýr mi dát nezapoměli - od doby, kdy mi jej dali a porodní dobou to trvalo pouhé 2 minuty, kdy jsem z WC křičela na sestry, že rodím do mísy. Takže tomu, co tvrdí tato paní já osobně věřím, i když jsem si myslela, že se to za těch více než 20 let už trochu změnilo k lepšímu, když už jsme v té Evropě. Jenom jiná porodnice - já byla v Hradci Králové.

Zobrazit celou diskusi