Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Umřela mi při porodu, kdo za to může?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jana Ulrichová - 
24. února 2009
06:22

Protestovat se chystá Roman Bečka (37) ze Skalice na Litoměřicku. Pokud do konce týdne nepadne obvinění za smrt jeho ženy Venduly (†31), která loni v březnu zemřela v litoměřické nemocnici při porodu, chce demonstrovat před litoměřickým státním zastupitelstvím.

"Někdo za to musí být potrestán," je přesvědčen Bečka. Ten zůstal sám se třemi syny včetně novorozeného Míši (11 měsíců). "Počkám do konce týdne. Pak se postavím před zastupitelství a budu tam stát, dokud se něco nestane," prohlásil Bečka.



Vendula Bečková vykrvácela po císařském řezu. Její manžel si je od počátku jist, že lékaři pochybili. Podal na ně trestní oznámení. "Z výsledků našeho vyšetřování žádné pochybení nevyplývá," namítl ředitel nemocnice Leoš Vysoudil.

Přesto se vedení nemocnice obrátilo na ministerstvo zdravotnictví s žádostí o ustavení komise. Žádná se ale zatím nesešla. "Až poté, co se k případu vyjádří odborníci z různých oborů, bude rozhodnuto o ustavení ústřední znalecké komise," uvedl David Přinesdom z ministerstva. Také policie dosud případ neuzavřela. "Vyšetřování dál pokračuje," potvrdila včera policejní mluvčí Alena Romová.

"Nevím, na co čekají. Právní zástupkyně naší rodiny už má v ruce znalecký posudek, v němž je konkrétní viník označen," nechápe Bečka.

lvice ( 27. února 2009 16:28 )

Moc vám fandím.Viník si zaslouží,aby byl náležitě potrestán. Snad vše budete zvládat i nadále.Máte krásné syny. Loni jsem málem zemřela po porodu na vykrvácení.Manžel by býval zůstal sám se dvěma dětmi.Takže tak nějak tuším,jak vám asi je a jakou cítíte(i po roce)bezmoc.

Zobrazit celou diskusi