Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Mário o nehodě v Polomce: "Taťka z autobusu vyšel, maminka ne..."

"Taťka z autobusu vyšel, maminka ne...", říká patnáctiletý Mário
"Taťka z autobusu vyšel, maminka ne...", říká patnáctiletý Mário  (Autor: reprofoto Tv Markíza)
Autor: kol, Čas.sk - 
23. února 2009
14:27

Od lyžařského svahu, kam směřovali, je dělilo 300 metrů. Stačilo už jen přejet přes železniční přejezd ...v Polomce...!

V autobuse, který sešrotoval vlak, se ztratily děti rodičů, zemřeli lékaři, dobrovolní hasiči, ale i učitelka mateřské školky, která se měla na lyže postavit poprvé po dvaceti letech! Lidé, kteří je znali, dokázali pohovořit o této hrozné ztrátě jen s velikým sebezapřením.


Mirian Neštinová (+ 34), Bánovce nad Bebravou:

Taťka z autobusu vyšel, maminka ne, truchlí syn Mário (15):

"Taťka z autobusu vyšel, maminka ne...", říká patnáctiletý Mário "Taťka z autobusu vyšel, maminka ne...", říká patnáctiletý Mário | reprofoto Tv Markíza

Na lyžařský zájezd se Miriam Neštinová vydala se synem Máriem a s manželem. Hrůzostrašná srážka vlaku s autobusem je připravila o matku a manželku. Mário se po nehodě ze zranění léčil v nemocnici, o tom, že jeho maminka těžkým zraněním podlehla, už ale věděl.

"Otec vylezl a matku vytáhli, ale jí už pomoci nedokázali, takže zemřela," uvedl patnáctiletý Mário se slzami v očích pro televizi Markíza. Manžel Miriam Neštinové pochází z Dolních Ozorovec, ona z Topolčan. Společně bydleli na sídlišti v paneláku v Bánovcích nad Bebravou.


Jozef Škultéty († 43), Dolní Ozorovce:

Kapitán měl dnes vyplout

"Byl námořníkem, kapitánem lodi a také dobrovolným hasičem. Plavil se na remorkéru až k moři. Také v pondělí měl vycestovat na loď. Jeho manželka pracovala zde v Bánovcích," řekl soused Viliam Šipka. Podle něj Jozef a jeho manželka, která byla v době nehody také v autobuse, cestovali s partou často na lyžovačky a různé túry. Celá rodina byla v tom autobusu. Dnes zůstal jejich dům prázdný, "dodal V. Šipka.

Za Jozefem Škultétym smutní i kolegové záchranáři. "Znal jsem ho dobře. Podílel se na činnosti hasičů v Dolních Ozorovcích. Je nám to tak líto, "řekl Jozef Orságh, šéf dobrovolných hasičů v Bánovcích.


Daniela Kusá († 51), Milan Kusý († 51), Dolní Ozorovce:

Vyráběli oblečení pro děti

Manželé, jejichž životy vyhasli při nehodě, měli jednu dospělou dceru. Ta se vdala a žije v Americe. „Bydleli v sousedství asi tři roky. Byli to slušní lidé. Živili se podnikáním. U domu měli také firmu," řekl soused Štefan Krátký. Vyráběli oblečení pro děti a zaměstnávali několik lidí. Při nehodě zemřeli oba. Firma i dům zůstaly prázdné.

Máma (70) Daniely bydlí v Bánovském penzionu. Další dcera ji ještě v sobotu odvezla do vesnice nedaleko okresního města.


Elena Rišianová († 62), Dolní Ozorovce:

Zůstaly po ní dvě dcery

Zalyžovat si jela s manželem. Bydleli v domě v Dolních Ozorovcí. Mají dvě dospělé dcery. Jedna žije v Bratislavě, druhá v Rakousku, obě jsou úspěšné lékařky. "Byli to perfektní sousedé, oba byli podnikatelé, měli dopravu, nějaké firmy," řekl jejich soused Viliam Šipka.


Jozef Slížik († 60), Alena Slížiková († 55), Dolní Ozorovce:

Děti ztratily oba rodiče

„Je to strašná tragédie, že zemřeli. Když se začaly šířit zprávy o nehodě autobusu, přišel sem jejich syn, ale nezdržel se. Hned letěl do Polomky. Mají ještě dceru, ale ta žije v Kanadě," řekla sousedka. Bydleli v rodinném domě v Dolních Ozorovcích.

surikatka ( 23. února 2009 19:11 )

je smutné, co se stalo na Slovensku, ale smutné je také to, že se do tak kratičkého článku dostanou hned dvě hrubé chyby.....životy vyhasli (VYHASLY) a byly (BYLI) to sousedé....editoři, vraťte se do první třídy, kupte si pravidla českého pravopisu nebo si nastavte automatické opravy ve svých textových editorech...

Zobrazit celou diskusi