Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kaczyńská blokuje apartmá po rodičích

Marta Kaczyńská odmítá vystěhovat věci svých mrtvých rodičů z prezidentského paláce
Marta Kaczyńská odmítá vystěhovat věci svých mrtvých rodičů z prezidentského paláce  (Autor: Fakt.pl)
Autor: Fakt.pl, ama - 
27. června 2010
19:15

Dcera polského prezidenta Lecha Kaczyńského (†60) Marta (29) dělá problémy pracovníkům prezidentského paláce. Nechce uvolnit apartmá po rodičích, respektive vystěhovat jejich věci.

Momentálně čeká Polsko druhé kolo prezidentských voleb. Zaměstnanci sídla hlavy státu neví, co dělat dřív a trable jim přidělává navíc dcera zesnulého prezidenta Marta Kaczyńská. Odmítá totiž opustit apartmán, kde bydleli její rodiče. Tím brání potřebné rekonstrukci a následnému nastěhování nového prezidenta.

Od smrti prezidentského páru uplynuly skoro dva a půl měsíce. I přesto že Marta Kaczyńská přišlíbila, že si pro osobní věci rodičů přijde, zatím tak neučinila. "Marta Kaczyńská o tom nechce s nikým mluvit, považuje to za svoji soukromou věc, " uvedl to ředitel prezidentské kanceláře Jacek Michalowski pro polský deník Fakt.

Před zaměstnanci paláce prezidenta tak stojí zapeklitý problém. Do prostor, který obýval prezident Lech Kaczyńsky s manželkou, nemá nikdo přístup, ale apartmá je třeba zrekonstruovat. Nelze tak s určitostí říci, kdy bude možné práce provést.

Jako jeden z důvodů, proč si Marta Kaczyńská pro osobní věci rodičů ještě nepřišla, je totiž i možnost, že bratr zesnulého prezidenta Jaroslaw Kaczyński 4. července ve druhém kole prezidentských voleb porazí svého soupeře Bronislawa Komorowského. Osobní věci jeho bratra Lecha by pak mohly v sídle zůstal.

lipno ( 28. června 2010 06:41 )

a nezvolí člověka, který musel funkci předsedy vlády opustit pro neschopnost. Když potom kandidoval na prezidenta, dostal jen 15% hlasů pro. Teď ho podporují media, klér přesvědčuje věřící, jak mají volit. Neznám protikandidáta, ale znám Kaczynského 2, Havla jsme se pak také zbavit nemohli. Za 4 hodina jedu do Polska, ale vůbec ne kvůli nim, ve čtvrtek se ozvu

Zobrazit celou diskusi