Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Marta Kaczyńská: Už nemám sílu plakat!

Autor: rvs, Fakt.pl, pet - 
18. dubna 2010
08:51

Celé Polsko se loučilo s prezidentem, ale ona s matkou a otcem. Jediná dcera prezidentského páru Marta Kaczyńská (30) musela v tomto týdnu již podruhé pokleknout k rakvi mrtvých rodičů. V nejtěžší chvíli života, ale nebyla sama, s 96 obětmi letecké tragédie se v sobotu přišel na varšavské náměstí rozloučit jeden milion Poláků.

Marta Kaczyńska se během sobotního ceremoniálu snažila být statečná, ale její utrpení bylo nezměrné. Svou bolest skrývala za černé brýle, které občas sundala.  Bylo na ní vidět, že se jen těžko drží na nohou. Její manžel Marcin Dubienlecki ji několikrát musel podepřít. Celá země obdivovala její odvahu, s níž se snažila smuteční obřad a nekonečné kondolence ustát. Jen při bližším pohledu bylo vidět, že jí po tvářích stékají slzy.

V jedné vteřině přišla minulou sobotu o oba rodiče. Nešťastná Marta se nemůže vyrovnat se strašlivou pravdou, že se svými rodiči již nikdy nepromluví. Už nikdy nepřijdou a nezeptají se, jak se má. Její tatínek už si nikdy nepřijde hrát se svými vnučkami Evou (6) a Martynkou (3), které tolik miloval.

Od tragédie, která se stala před týdnem, nemůže Marta klidně spát. Její blízcí ji celou dobu utěšují a utěšovali ji i během sobotního obřadu na Pilsudského náměstí. Na konci obřadu obdržela Marta symbolicky papežský růženec, který papež Benedikt XVI. poslal rodinám obětí katastrofy ve Smolensku.

(Zdroj: Fakt.pl)

pobourena ( 19. dubna 2010 11:17 )

Nebudu tady komentovat události posledních dní, ale zarazily mě popisky pod fotkami. Čeština je přece tak krásná tak proč věty typu...bolest je nezměrný, nebo lidé se s očima plnými slz sledují...proboha, kde to jsme??? To jste Vy v Blesku nikdy neslyšeli o shodě podmětu s přísudkem?

scrolan ( 18. dubna 2010 20:44 )

Ďakujem za pochopenie e.44 a taktiež aj qqq a pre anncz : ja tvoje presvedčenie /resp.pretvárku/ ti neberiem a nesnažím ťa presviedčať o opaku ako ty mňa, tak nechápem, čo tu stále dookola riešiš ??? Je pre teba také ťažké akceptovať aj iný názor ??? ... viac na tvoje výplody už nemienim reagovať, nechaj konečne už žiť aj nás - s opačným názorom ...

anncz ( 18. dubna 2010 18:29 )

Lidi, co to s váma je?? Kde je soucit, empatie?? Je sice pravda, že to trvá dlouho, ale asi holt nešlo je zahrabat hned druhý den, jak by se ti asi líbilo a nebála jsi se, že vykouknou z konzervy. Ale pleteš se v jednom - podobná "šaškárna" byla i u pohřbu Diany, Kennedyho a i Matky Terezy. Kult osobnosti vím dobře, co je, ale v souvislosti s Kaczynským?! No to snad ne. Takže aj ty prepáč, ale i já nemám rovnaký názor a tak ho tedy vyslovuji!!! Nech tedy žít i mě s jiným názorem a jak říkáš, držme se hesla "Žiť a nechaj žiť " a nech žít i mě s mým názorem a najmě Poláky s jejich žalem, ať se nám zdá jakkoli přehnaný a i tu ubohou Martu Kaczynskou, která nemůže ale vůbec za nic!!!!!!!! Mně osobně je nejvíc líto těch 18ti pozůstalých po obětech z Katyně,kteří také nepřežili havárii a o kterých se moc nemluví, ti by si tuhle, jak říkáš "šaškárnu" zasloužili asi nejvíc........

Shelby16 ( 18. dubna 2010 16:24 )

Denně se stávají lidské tragedie, denně odcházejí na věčnost skvělí normální lidi a nikoho to nezajímá, když spadne občas spadne letadlo a zahyne i daleko víc, média to odbydou krátkou novinou zprávou a přitom umírají v civilních letadlech i lepší lidé, než ty některé z těch papalášů v tom letadle.

e.44 ( 18. dubna 2010 14:21 )

Většinou se mi moc nechce číst dlouhé příspěvky, ale ten Váš je opravdu dobrý Souhlasím s Vámi.

Zobrazit celou diskusi