Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Prezident má další dva mluvčí: Kromě stálice Hromádkové přichází na Hrad nová tvář

Aktualizováno -
23. února 2024
12:14
Autor: ČTK - 
23. února 2024
11:45

Mluvčími prezidenta Petra Pavla budou Eva Hromádková, která už v tiskovém odboru prezidentské kanceláře působí, a Vojtěch Šeliga, jenž dosud pracoval v televizi CNN Prima News. V dnešní tiskové zprávě to oznámil Hrad.

Hromádková pracuje v odboru komunikace Kanceláře prezidenta republiky téměř rok, byla i součástí Pavlova týmu ve volební kampani, v němž působila jako mluvčí. Předtím zastávala stejnou pozici v protikorupční organizaci Rekonstrukce státu. Šeliga od roku 2020 pracoval v redakci CNN Prima News, dříve působil také v redakcích serveru Echo 24 a Týdeníku Echo.

Ředitel odboru komunikace Vít Kolář si jako jednu z priorit při podzimním nástupu do funkce stanovil stabilizaci odboru a jeho doplnění o mluvčí.

„Prezident Pavel je velmi aktivní a řeší rozsáhlou domácí i zahraniční agendu, je tedy zřejmé, že jeden mluvčí nemá šanci veškeré aktivity a akce pokrýt. Sám mluvčí zároveň nemá být předmětem mediální pozornosti, ale jejím prostředníkem, dva mluvčí proto mohou tuto pozornost rozdělit a více směrovat k prezidentovi,“ uvedl Kolář.

Řeháková provázela Pavla celou předvolební kampaní, po zvolení si ji prezident vybral jako svou mluvčí a šéfku hradní komunikace. Na začátku září tehdejší vedoucí prezidentovy kanceláře Jana Vohralíková oznámila, že Řeháková končí ve funkci ředitelky tiskového odboru a zůstává prezidentovou mluvčí. I tuto pozici ale nakonec opustila ke konci října.

Video  Milan Vašina je novým kancléřem prezidenta Pavla.  - ČTK
Video se připravuje ...

dynaty ( 24. února 2024 17:55 )

😃

roxin ( 24. února 2024 15:18 )

Ještě že na diskusi jde napsat cokoliv. Kdyby to tak bylo nemusel by ses tady chválit, jenže máš holý zadek, jsi sám a nešťastný proto se bavíš diskusí a otravuješ diskutující. S tebou by nevydržel nikdo, protože tak vulgárního člověka by vedle sebe NIKDO NESNESL!!! 😃 O sobě jsem NIKDY NEPSALA, NEMÁM TO ZAPOTŘEBÍ a ty tvoje bludy co o mě šíříš jsou jen vymyšlené KYDY co sis vymyslel, ale nechávám tě ať si děláš aspoň někdy radost. 😃 😃 😃

roxin ( 24. února 2024 12:44 )

jajas 😃 👍 to máš pravdu ta určitě, ale i ten s x nickama mařka, haf i maaaartin ten by mu dělal třeba i tu haj.l bábu jen aby mu říkal jak je rááád že jim dělá prozápadního soudruha agenta na hradě. 😃

panda82 ( 24. února 2024 11:11 )

o čem? povídejte

panda82 ( 24. února 2024 11:09 )

Velmi aktivní, ale bohužel ne pro český národ, Ukrajina je jeho džob, tam sehnal, i munici, přijímá migranty a republiku vede do kytek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa