Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Spokojenost s politickou situací v Česku mírně vzrostla. Ale pořád je velmi chabá

Autor: ČTK - 
11. února 2024
14:01

S politickou situací v Česku je spokojeno 22 procent lidí, naopak nespokojeny jsou tři čtvrtiny lidí, vyplývá z dnes zveřejněných výsledků šetření agentury Kantar CZ pro Českou televizi. V předchozím průzkumu z loňského listopadu vyjádřilo spokojenost 16 procent dotázaných, nejméně od začátku sledování. Na zlepšení se podle analytičky Kantaru Nikoly Kopáčové podílelo zejména mírné zvýšení spokojenosti u nejmladších respondentů.

Se současným stavem politiky není spokojeno 75 procent lidí. Z toho jako spíše špatnou ji na přelomu ledna a února hodnotilo 36 procent dotázaných, dalších 39 procent ji vnímalo jako velmi špatnou.

Pozitivněji hodnotí politickou situaci v zemi mladší lidé a dále respondenti s vyšším vzděláním. „Změny ve spokojenosti jsou v těch posledních měřeních dány zejména tím, že se velmi lehce změnilo hodnocení u té nejmladší věkové skupiny. Tady u ní je znovu vidět nárůst,“ řekla ČT analytička Kantaru Kopáčová.

Názory lidí pro aktuální průzkum Trendy Česka sbírala agentura Kantar mezi 15. lednem a 2. únorem letošního roku. Do hodnocení se zapojilo 1200 respondentů.

Video  Fiala v Blesku o důchodech, atmosféře v koalici, hádkách s opozicí i euru   - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

milan1203 ( 13. února 2024 08:36 )

Nevěřim ----- nespokojenych je daleko vice..

pragver ( 13. února 2024 08:14 )

Přesně tak to je. Válka je jen na Doněcku nebo Luhansku !! Většina lidí odtud utekla do bezpečí před válkou právě do Ruska, jednak to bylo blíž a většina na to jít do Evropy ani neměla finance ! Ukrajina také lidem na východě nebo z východu nevyplácí vůbec žádné důchody, přestože celý život si na státní důchod platili. Doněck je pod neustálým odstřelováním z obou stran už od roku 2014 !!! Nikdo nás také vůbec neinformuje, co se děje právě tam na té druhé straně zákopů ....
Ve městech na západní Ukrajině, jak popisují i reportéři ve svých vstupech, žijí lidé celkem v normálu. Ukrajina také normálně produkuje a vyváží do Evropy obilí, maso, výrobky, zaplavuje tím celou Evropu a tak likviduje evropské zemědělce, kteří proti tomu pochopitelně už protestují!?
Zajímá se někdo, proč se tam bojuje a proč se vůbec Doněck nebo Luhansk už od roku 2014 chtěli odtrhnout od Kyjeva a osamostatnit se ?

stoura ( 13. února 2024 06:10 )

Asi byste se divil(a) kolik takových lidí tady je! 😨

stoura ( 13. února 2024 06:06 )

Celý ten spolek na té fotografii kopnout do p..ele!

Uživatel_5522193 ( 12. února 2024 17:14 )

To jsou kašpaři,ale psychiatři doporučují chválit děti i když jsou to frackové a oni chválí sami sebe,také psychologický trik, když udělám průser, řeknu to já ne, to on ,nebo se pochválím 😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa