Nedávné třicáté výročí Novy přimělo mnoho osobností, které zde působily (a mnohé ještě stále i působí), k nostalgickému ohlédnutí za svou kariérou na této televizní stanici. Aleš Cibulka na tom nebyl jinak – sdílel celou řadu snímků z dob, kdy byl ještě mladým, začínajícím talentem ve světě šoubyznysu. „Nova slaví, je mi ctí, že jsem byl součástí její rodiny. Snídaně s Novou, spolu s úžasnou Hankou Šimkovou,“ napsal k sérii fotek s neskrývaným dojetím. „Je tu snad nějaký pamětník?“ ptal se významně.

Jak se záhy ukázalo, lidí, kteří tu dobu pamatovali, se sešlo docela dost – a všichni se ptali, co se s Hankou, dcerou slavného baviče Miloslava Šimka (†63), vlastně stalo. Sympatická, vždy usměvavá brunetka se totiž stáhla z veřejného života. Cibulka, který s ní moderoval od 8. prosince 1997, zavzpomínal, že si s ní sednul pracovně i soukromě. Dodnes je s ní dokonce v úzkém kontaktu, i když se už nepotkávají před kamerami.

„Před lety jsem prošla konverzí ke křesťanské víře a cítila, že mi práce v televizi nedává smysl,“ vysvětlila sama Šimková své záhadné „zmizení“ prostřednictvím Cibulkových sociálních sítí. „Své tehdejší zaměstnáni v České televizi jsem proto ukončila. Chtěla jsem svou prací pomáhat. Jsem vystudovaná novinářka, takže jsem mohla neziskovým organizacím nabídnout dovednosti v tomto směru.“

Nejdříve pracovala v organizaci poskytující paliativní péči, před deseti lety se přesunula do neziskové organizace Naděje. Ta pomáhá lidem ve stáří, ohroženým rodinám, lidem bez domova, ohroženým dětem, lidem s handicapem a také lidem ve finanční tísni. Zde pracuje jako vedoucí komunikace. „Jsem za tuhle cestu velmi vděčná. Moderuji občas ráda, ale vybírám si podle smyslu dané věci,“ upřesnila Hanka.

Video
Video se připravuje ...

Aleš Cibulka: Otevřeně o syndromu vyhoření! Ruply mi pojistky a tělo vypnulo. Markéta Reinischová

Cibulka na ni nedá dopustit – a nelze se mu divit. „Jako žurnalistický profík mě toho hodně naučila. Jak se správně ptát, jak vystavět rozhovor, aby bavil diváky i respondenta. Jak předávat informace a přitom se jimi zbytečně sebestředně nechlubit,“ přiznal po letech. „Vzpomínám si, že až když jsme šli spolu na premiéru muzikálu Jeptišky do Divadla Jiřího Grossmanna, zjistil jsem ke svému údivu, kdo je její tatínek. Já to fakt netušil!“ směje se dnes.

Fotogalerie
34 fotografií