Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Prezident Pavel vyrazil do divadla bez první dámy. Koho vzal na Cimrmany?

Autor: amb - 
19. ledna 2024
11:20

Petr Pavel si ve čtvrtek odpočinul od politiky a spolu se synem si udělali pánský večer v divadle. Jak prezident sám uvedl, nedá dopustit na Cimrmany. Společnost mu dělal syn Jan, který se zapojil i do prezidentské kampaně a pro Blesk Zprávy promluvil o Pavlovi jako o tátovi. „Vážím si každé chvíle, kdy si v prezidentském úřadu najdu čas na své syny a na kulturu,“ komentoval prezident společný večer na sociálních sítích. 

Petr Pavel věnoval čtvteční večer rodině a kultuře. Se synem Janem vyrazil do divadla. Šli do Žižkovského divadla Járy Cimrmana na představení Záskok, kde hrají například Zdeněk Svěrák nebo Miroslav Táborský. 

„,Neříkat mi nic, co tam nepatří. Poněvadž já mám děsnýho pamatováka a já to pak z tý hlavy nedostanu.´ Tak tenhle Prácheňského problém mám někdy taky. Vážím si každé chvíle, kdy si v prezidentském úřadu najdu čas na své syny a na kulturu. A pokud jde o moje oblíbené Cimrmany a hru Záskok, platí to dvojnásob,“ napsal na své sociální sítě Petr Pavel. 

Jan Pavel byl aktivní i během otcovy prezidentské kampaně. Pomáhal mu například se sběrem podpisů, a jak během této doby uvedl pro Blesk Zprávy, podpořil by ho i během prezidentování, pokud by to bylo potřeba. „Je to dobrý táta,“ sdělil. 

„Skočíme na pivo, pojedeme na výlet, když měl pejska, chodili jsme s pejskem, teď chodíme s dcerou Aničkou, klasické věci jako syn a otec,“ rozpovídal se tehdy o společných aktivitách. Jak však uvedl, kvůli otcově pracovnímu vytížení na sebe mají málo času. 

Poslední dny byly pro prezidenta Petra Pavla opět nabité. Hned zpočátku roku měl novoroční oběd s premiérem Petrem Fialou (ODS) a navštívil Izrael. V příštím týdnu navštíví například Plzeňský kraj. Jeho syn je zase vytížený mimo jiné jako otec, s manželkou Ladou má totiž dcerku, které jsou nyní přes dva roky. 

Video  Syn Petra Pavla pro Blesk: Rád tátovi pomůžu.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa