Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pavlova kancelář odmítla výjimku ze zákona o lobbingu pro Vohralíkovou. Žádal o ni Mynář?

Autor: ČTK - 
20. listopadu 2023
19:35

Kancelář prezidenta republiky (KPR) dnes na sociální síti X uvedla, že výjimku z připravovaného zákona o lobbingu nechce a nepotřebuje. Žádal o ni předchozí kancléř Vratislav Mynář, poznamenala KPR na nově zřízeném účtu na jmenované síti. Reagovala tak na sobotní informace deníku Právo, podle kterého chtěla ze zákona vyjmout svou vedoucí Janu Vohralíkovou, případně i jejího zástupce.

V případě, že by prezidentská kancelář skutečně měla ze zákona výjimku, kontakty kancléřky s lobbisty by na rozdíl od prezidentových poradců nebo zákonodárců nebyly v registru lobbistů. Ministerstvo spravedlnosti, které je předkladatelem zákona, to odmítlo.

„Výjimku pro Hrad ze zákona o lobbingu nechceme a nepotřebujeme. Žádal o ni předchozí kancléř v předchozím roce, pro pořádek,“ uvedla kancelář.

Zákon, jehož cílem má být regulace a legalizace lobbování, má platit od ledna 2025 a jeho přijetí je podmínkou pro vyplacení peněz z Národního plánu obnovy. Norma zavádí registr, v němž mají být kontakty mezi lobbisty a lobbovanými hlášeny.

Video  Kancléřka Vohralíková o „jízdě“ s Pavlem: Zakáže ochranka prezidentovi milovanou motorku?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

padrino ( 21. listopadu 2023 04:08 )

A jak to bude s e zlobabou, PÍ. kancléřkou Narcise a "koněm" ZKUTRA ze Senátu, která se stýkala s kontroverzním Hlubučkem z Dozimetru. Vildumetzová se musela kvůli podobnému případu vzdát funkcí, Slepenec jí vyštípal, 😡 A PROVĚRKU tahle krasavice taky nemá, podle jejích slov jí prý nepotřebuje. ‼️ Inu, všichni jsme si rovní......🤢. Cituji: Vildumetzová: tvrdila, že se s Nemrahem viděla vždy jen za přítomnosti manžela a nikdy s ním neřešila nic obchodního nebo pracov­ního­....­....Voh­ralí­ková: Svoji známost s Hlubučkem nepopírá a dává ji do souvislosti se svým působením na České zemědělské univerzitě a s Hlubučkovým starostováním v Lysolajích. Fotku z Litomyšle zdůvodňuje tím, že tam byl Petr Hlubuček se svým přítelem pozvaný na festival, potkali se a Hlubuček se podle ní „rád fotil s každým...“😠

http­s://tw­itter­.com/I­vana­Rozu­mova/­status­/16542­134263­889059­85

Uživatel_1168068 ( 20. listopadu 2023 21:14 )

tak se koukněte na ten dokument, podepsaný Mynářem dne 15/12/2022
http­s://t­.co/6g­a7Q8va­eW tak to asi fakt nemohl chtít Pavel pro Vohralíkovou....

mirkli ( 20. listopadu 2023 20:43 )

Pokud toto je opravdu vyjádření hradní kanceláře, tak jen potvrdili, že o to pro Vohralíkovou opravdu žádali. Protože jen Francouz s titulem D'Ebil může věřit tomu že před 2,5 rokem, bylo o toto žádáno pro Mynáře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa