Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Konec nástupce Baláka? Hrad hledá nového šéfa Lánské obory, o důvodu kancelář Pavla mlčí

Autor: ČTK - 
15. listopadu 2023
20:13

Lesní správa Lány vypsala výběrové řízení na nového ředitele. Současný šéf Pavel Rus přitom příspěvkovou organizaci spadající pod prezidentskou kancelář vede teprve od letošního ledna, kdy ve funkci nahradil Miloše Baláka. Na inzerát zveřejněný na elektronické úřední desce lesní správy dnes upozornil server Seznam Zprávy. Důvod vypsání výběrového řízení Hrad neuvedl.

Zájemci o funkci ředitele musí do 27. listopadu zaslat hradnímu odboru řízení lidských zdrojů motivační dopis, strukturovaný životopis či stručnou prezentaci vlastních projektů. Předpokládaný nástup do funkce je od začátku příštího roku, uvádí inzerát.

Do výběrového řízení se může přihlásit kdokoliv, včetně současného ředitele, řekla Seznam Zprávám Mária Pfeiferová z odboru komunikace prezidentské kanceláře. Důvod, proč Hrad hledá nového ředitele, neuvedla. Vítěze tendru podle ní vybere komise, o jejímž složení rozhodne vedoucí Kanceláře prezidenta republiky, kterou je Jana Vohralíková.

Rus, kterého do funkce jmenoval ještě kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář, vede lesní správu Lány od letošního ledna. Ve funkci nahradil Miloše Baláka, který na post rezignoval. Rusovo působení v čele organizace provázely některé kauzy. Letos v říjnu Seznam Zprávy uvedly, že se Rus ubytoval beze smlouvy v loveckém zámečku patřícím Hradu a nájemné splatil až po dotazech novinářů. Zpětnou nájemní smlouvu mu podepsala kancléřka Vohralíková.

Server také upozornil na případ lovu v lánské oboře pro sponzora předvolební kampaně prezidenta Petra Pavla. Objednávka a smlouva na naháňku zvěře za 700 000 Kč však byla vložena do registru smluv až po akci. Podle Hradu ale nevznikla žádná škoda a šlo jen o administrativní pochybení.

Rusův předchůdce ve funkci Balák byl pravomocně odsouzen k pokutě 870 000 korun a dvouletému zákazu činnosti v případu nevýhodné těžby a prodeje kamene v lánské oboře. Minulý týden nejvyšší soud odmítl Balákovo dovolání proti rozsudku, které označil za zjevně neopodstatněné.

Balák byl v minulosti rovněž odsouzen k tříletému vězení za ovlivnění dvousetmilionové zakázky na zajištění a odvodnění svahů kolem vodní nádrže Klíčava v Lánské oboře. Měl také zaplatit 1,8 milionu korun a dostal čtyřletý zákaz činnosti. Od vězení i pokuty ho zachránila amnestie udělená prezidentem Zemanem.

Video  Projev prezidenta Petra Pavla u příležitosti předávání státních vyznamenání  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

roxin ( 16. listopadu 2023 08:04 )

Jenže soudruh pávek byl za totality větší a delší ruský agent než Zeman a jestli větší i delší buran a alkoholik se jistě brzy zjistí, vždyť sedí na hradě jen pár měsíců, přece neukáže hned z kraje co dovede musí pomalu aby si jeho voliči zvykli, že rád vymetá hospody předvedl hned ze začátku i že má rád pivo a co teče taky a to ostatní nenechá na sebe dlouho čekat.

roxin ( 16. listopadu 2023 05:21 )

Je vidět že soudruh pávek si hledá aby se měl jak zabavit, nudit by se ale nemusel ještě nezačal národ stmelovat jak slíbil když kandidoval. Co bychom po něm chtěli vždyť je to vyvolený poslepované tak musí lhát stejně.

Jiří Zvěřina ( 16. listopadu 2023 04:40 )

Až teď???

zkzkz ( 15. listopadu 2023 21:22 )

Bordel větší než za Zemana.

UFO1 ( 15. listopadu 2023 20:55 )

Čí to bude kamarád?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa