Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Michálek zůstává šéfem poslaneckého klubu Pirátů. Stranu nechce oslabit před volbami

Aktualizováno -
14. listopadu 2023
13:46
Autor: ČTK - 
14. listopadu 2023
12:59

Jakub Michálek zůstává v čele čtyřčlenného sněmovního klubu Pirátů. Novinářům po dnešním jednání klubu řekl, že ve straně vnímá pohyb k lepšímu a nechce ji oslabit před blížícími se volbami. Uvedl, že Piráti spějí k reformě svého vnitřního fungování a on vnímá silnou podporu. Prostředí strany popsal jako nepříjemné až toxické, stejně tak formu internetových diskusí, které Piráti používají. Právě po návrhu změn vnitřního fungování strany ho spolustraníci minulý týden v on-line hlasování těsnou většinou odvolali z širšího vedení. Následně pak Michálek odevzdal rezignační dopis na pozici šéfa klubu předsedovi strany Ivanu Bartošovi.

Bartoš před týdnem Michálkovu rezignaci odmítl s tím, že k jednání se klub vrátí dnes. Už tehdy ho podpořil stejně jako dnes spolu se zbývajícími dvěma poslankyněmi Pirátů.

„Čím dál tím víc lidí si uvědomuje, že reformy našeho vnitřního fungování strany jsou nutné. Že se vyvíjíme stejně jako svět a není to konec demokracie. Chceme dál dobře sloužit, a ne aby nás za rok potopil jiný koráb, protože bychom byli málo akceschopní,“ uvedl Michálek na síti X.

Michálek je předsedou poslaneckého klubu Pirátů od jeho vzniku na začátku minulého volebního období. V čele klubu zůstal i po posledních volbách, kdy kvůli kroužkování voličů na společné kandidátce Starostů a nezávislých (STAN) s Piráty klesl počet pirátských poslanců z 22 na čtyři.

Michálka spolustraníci odvolali z Republikového výboru během třídenního on-line hlasování. Vyjádřilo se 685 členů strany, což je zhruba polovina s hlasovacím právem. Pro Michálkovo odvolání bylo 353 Pirátů, proti 323 členů. Důvodem hlasování o setrvání Michálka v Republikovém výboru byl jeho návrh na změnu organizace strany, která by dala více kompetencí předsednictvu. Novinářům dnes řekl, že do politiky šel s touhou po modernizaci služeb státu a té se chce dál věnovat.

pravlast ( 15. listopadu 2023 09:10 )

Když Baťa řekl že dotace jsou nemorální a nelze věřit všemu co je na netu,jak řekl Masaryk(citace z jiých zdrojů),tak tohle koš*tě je opravdovou posilou soudruhů pionýrů a z*hu­l*en­ců.Gr­atulu­ji!

pravlast ( 15. listopadu 2023 09:06 )

Ale stojí to obrovské prachy.

Ludmila Micikova ( 15. listopadu 2023 06:45 )

Jak jde o koryta, tak se dělají veletoce a salta. Český volic je zvláštní a někdy vychmatne i to, že politologove ziraji, někdy čumí nad omezenosti. Uvidíme, jak skonci tento petikoalicni. spektakl

gabreta ( 14. listopadu 2023 19:40 )

Členskou základnou odvolaný Michálek, dál zůstává přisátý na penězotoky? Je vidět, že je to "demokratická" strana jednoho muže, anarchisty Bartoše!!

jajas ( 14. listopadu 2023 19:06 )

S Pirátama se člověk nenudí......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa