Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie v rodině starosty Náchoda: Janu Birkemu náhle zemřela mladší dcera Natálie

Autor: trm - 
22. září 2023
07:10

Tragédie zasáhla rodinu starosty Náchoda a bývalého poslance a místopředsedy SOCDEM (dříve ČSSD) Jana Birkeho. Zemřela mladší z jeho dvou dcer Natálie. Birke to sám oznámil na sociálních sítích, kde poděkoval za projevy soustrasti. Mladá žena podlehla plicní embolii.

„S hlubokým zármutkem musím oznámit, že naši rodinu postihla velká tragédie. Naše mladší dcera Natálie minulý týden tragicky zemřela. Zemřela na plicní embolii po návratu ze své dovolené, jak nás dnes informovala policie,“ napsal Birke na facebooku s tím, že rodinu tragédie nesmírně zasáhla.

„Děkujeme za projevy soustrasti a upřímné lidské účasti, které se nám dostává. Pomáhá nám to překonat ty nejtěžší okamžiky v našem životě. Rodiče Jan a Šárka a sestra Adéla,“ doplnil Birke. Pod příspěvkem, který starosta zveřejnil ve čtvrtek pozdě večer, jsou stovky vzkazů, i od spolustraníků ze sociální demokracie.

Jan Birke patří k výrazným postavám sociální demokracie. Od roku 2010 vede Náchod, v letech 2013 až 2021 byl také poslancem. Před krajskými volbami v roce 2016 byl vážným kandidátem na pozici lídra ČSSD a tedy i na hejtmana Královéhradeckého kraje. V listopadu 2015 ale oznámil, že o post lídra nebude usilovat.

Sám se potýkal se zdravotními problémy. V červenci 2015 musel podstoupit urgentní operaci s ucpanou cévou. V roce 2021 se potýkal s těžkým covidem.

Video  Starosta Birke otevřeně o svém dramatickém boji s covidem. Šlo mu o život  - Jakub Veinlich, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa