Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zatčení policejního exprezidenta Gašpara: Hájí ho advokát, kterému byl v Česku na svatbě

Autor: Mii - 
12. srpna 2023
18:48

Slovenskem dál hýbe kauza bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara, kterého v pátek zadržela policie kvůli podezření z korupce. Jak informoval server Akuality.sk, Gašpara hájí advokát Marek Para, kterému byl policejní exprezident jen před několika týdny na svatbě, jež proběhla na zámku Mcely ve Středočeském kraji.

Byla to veselka plná předních jmen slovenské politiky – kromě Gašpara se svatby účastnil například expremiér Robert Fico nebo bývalý ministr vnitra Robert Kaliňák. Všichni přišli oslavit nový manželský svazek Pary, a tak není překvapivé, že právě tento advokát nyní začal Gašpara hájit.

Fico si v sobotu stěžoval, že Gašpar od svého zadržení absolvoval jen jeden výslech a stále nejsou oficiálně známy důvody, proč v poutech skončil. Para proto kontaktoval policii a dožadoval se vysvětlení. „Neblázněte, je přece víkend,“ cituje server Akuality.sk slova advokáta, co mu údajně policie řekla.

Ta to ale popřela. „Vyšetřovatel v této věci od včerejška, to znamená i dnes, nepřetržitě provádí úkony na Národní kriminální agentuře,“ uvedla elitní jednotka slovenských kriminalistů NAKA. Že složky pracují, dokazuje podle kriminalistů i fakt, že vyšetřovatel podal prokurátorovi podnět na vzetí Gašpara do vazby.

„Navíc obhájce obviněného, který v médiích prezentoval ‚údajnou nečinnost‘  vyšetřovatele, zastihl tohoto vyšetřovatele telefonicky dnes kolem 10:00 hodin na služební klapce, tedy v prostorách NAKA v jeho kanceláři,“ dodala policie na účet Pary.

Lomikel ( 13. srpna 2023 04:09 )

On ten slovenský policejní prezident ještě nespáchal ve vazbě sebevraždu??
To je divné.
Slovenští policejní prezidenti občas ve vazbě sebevraždy páchají.

vlasok ( 12. srpna 2023 22:18 )

http­s://ww­w.you­tube­.com/r­esul­ts?se­arch_­query=­chmel%­C3%A1r­+o+z%C­3%A1les­kej+a+­todo­vej

vlasok ( 12. srpna 2023 21:00 )

http­s://ww­w.you­tube­.com/r­esul­ts?se­arch_­query=­chmel%­C3%A1r­+o+z%C­3%A1les­kej+a+­todo­vej

vlasok ( 12. srpna 2023 20:58 )

http­s://ww­w.you­tube­.com/r­esul­ts?se­arch_­query=­chmel%­C3%A1r­+o+z%C­3%A1les­kej+a+­todo­vej

vlasok ( 12. srpna 2023 20:57 )

Zatknutý je preto, že v Tatrách načapali sudkht­tps://­www.y­outu­be.co­m/re­sults?­sear­ch_qu­ery=­chmel%­C3%A1r­+o+z%C­3%A1les­kej+a+­todo­vejy­ňu s novinárkou Tódovou vo vile Zvonica a toto je POMSTA ana prekytie kauzy -

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa