Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pavel jmenoval Křesťanovou soudkyní Ústavního soudu. U Fremra se čeká na vyjasnění

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
8. srpna 2023
10:26
Autor: ČTK - 
8. srpna 2023
08:48

Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jsmenoval soudkyní Ústavního soudu Veroniku Křesťanovou, expertku na právo duševního vlastnictví. Místopředsedkyni pražského městského soudu schválil minulý týden do funkce Senát. Jmenování se měl původně dočkat i bývalý místopředseda Mezinárodního trestního soudu Robert Fremr, prezident ale v pondělí oznámil, že se rozhodl vyčkat na vyjasnění nových informací o Fremrově působení v komunistické trestní justici.

„Jsem opravdu rád, že dnes mohu do sestavy Ústavního soudu jmenovat další ženu,“ prohlásil prezident. Ocenil zejména široký právní záběr Křesťanové - od advokacie přes soudy po vzdělávání nových právníků.

Čtyřiapadesátiletá Křesťanová je v oboru duševního vlastnictví držitelkou ocenění Právník roku. U Městského soudu v Praze působí od roku 2010. Předtím dlouhodobě pracovala v advokacii, zkušenosti má z akademické sféry - přednáší mimo jiné na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Specializuje se i na mediální právo či právo ochrany osobnosti. Byla členkou expertní komise pro tvorbu nového autorského zákona. Působila i jako rozhodce u rozhodčího soudu při Hospodářské a Agrární komoře.

Ústavní soud nyní prochází personální proměnou kvůli končícím mandátům některých soudců. Z Pavlových nominantů již brněnskou instituci posílili ústavní právník Jan Wintr, soudci Josef Baxa a Daniela Zemanová a profesorka občanského práva Kateřina Ronovská. Baxa je ode dneška novým předsedou soudu a Ronovská místopředsedkyní. S Křesťanovou se tým ústavních soudců rozroste na 14 členů, má jich mít 15.

 

Uživatel_5634767 ( 9. srpna 2023 16:22 )

Běs, neupravená a polonahá v hořejší části těla. Asi prolítla křovím, na takovou situaci měla být oblečená a učesaná důstojně, jako ty dvě dámy za ní mají saka přes šaty a jsou upravené. Navíc ty její boty no hnus. Ať si přijede na slonu třeba ale ať trochu vypadá na úrovni své funkci.

JaNat ( 8. srpna 2023 12:38 )

Toho PePu bych si měla nechat patentovat.-

jajas ( 8. srpna 2023 12:01 )

PePa na to čeká, ostatním je to jasné...

trintin ( 8. srpna 2023 11:39 )

U Fremra se čeká na vyjasnění?? Vrána vráně oči nevyklove.

jajas ( 8. srpna 2023 11:38 )

Ty vlasy to je síla, asi přijela na motorce a neměla helmu....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa